Header Ads

Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου

Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η αχιβάδες ή κοχύλια, είναι ένα πολύ ωραίο και εμφανίσιμο ζυμαρικό, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους.
Μια νόστιμη πρόταση για να τα συνοδέψουμε και που τους πάει πολύ, είναι η σάλτσα με τόνο που σας προτείνω. Δοκιμάστε τη.

Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου


Υλικά
 
•    500 γραμ. ζυμαρικά, αχιβάδες ή κοχύλια
•    140 - 150 γραμ. τόνος φιλέτο σε λάδι ή νερό
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•    1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•    1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•    1 κουτί χυμό ντομάτας (τύπου πουμαρό)
•    ½ φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας φυτίνη
•    1 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για επικάλυψη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις αχιβάδες ή τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα στραγγίζουμε.
Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη φυτίνη, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον τόνο στραγγισμένο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1' - 2', ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. (Αναλυτικότερα εδώ).
Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τρίβουμε πιπέρι από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Μερίδες: 6

Δείτε επίσης: Πένες με καλοκαιρινή σάλτσα λαχανικών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια