Μια πολύ νόστιμη σάλτσα, για να συνοδέψουμε τα ζυμαρικά μας.
Ο τόνος συνδυασμένος με πιπεριές, μας δίνει ένα εξαιρετικό οπτικό, αλλά και γευστικό αποτέλεσμα.
Φτιάξτε τη με γιαούρτι ή για περισσότερη γεύση (αλλά και θερμίδες), με κρέμα γάλακτος!
Υλικά
• 140 - 150 γραμ. τόνος φιλέτο σε λάδι ή νερό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κουτί χυμό ντομάτας (τύπου πουμαρό)
• ½ φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ο τόνος συνδυασμένος με πιπεριές, μας δίνει ένα εξαιρετικό οπτικό, αλλά και γευστικό αποτέλεσμα.
Φτιάξτε τη με γιαούρτι ή για περισσότερη γεύση (αλλά και θερμίδες), με κρέμα γάλακτος!
Σάλτσα τόνου με πολύχρωμες πιπεριές
Υλικά
• 140 - 150 γραμ. τόνος φιλέτο σε λάδι ή νερό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κουτί χυμό ντομάτας (τύπου πουμαρό)
• ½ φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια. | |
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον τόνο στραγγισμένο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
|
Στη συνέχεια, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1' - 2', ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. |
1 Σχόλια
Πολύ νόστιμη!!!! Έβαλα 2 κονσέρβες τόνου rio-mare και τα 3/4 του pummaro 500 gr...Στο τέλος το γιαούρτι το στραγγιστό. Θέλει προσοχή για να βράσουν καλά οι πιπεριές γι' αυτό στην αρχή δεν έβαλα πολύ δυνατή φωτιά, και τις είχα 20 λεπτά περίπου ίσως και παραπάνω με κλειστό καπάκι για να μαλακώσουν. Πρόσθεσα και λίγο νερό μετά την προσθήκη ντομάτας για να βράσει-γιατί με το pummaro γίνεται πολύ πηχτή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.