Ελλείψει λοιπόν τσιγαρίδων μπορούμε να την φτιάξουμε με μπέικον ή ακόμη καλύτερα με σύγκλινο.
Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες
Υλικά
• 6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (κατά προτίμηση) σε κύβους
• 3 φέτες μπέικον ή τσιγαρίδες
• 3 αυγά
• 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• νερό για το ψωμί
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με νερό για να υγρανθεί αρκετά, αλλά να μην λασπώσει. | |
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον. Αν φτιάξουμε την ομελέτα με τσιγαρίδες δεν βάζουμε λάδι. Το φέρνουμε δυο βόλτες, ρίχνουμε το ψωμί και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν. | |
Χτυπάμε τα αυγά, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας να πάνε παντού. Ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για 2' - 3' περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και το αυγό. Τη σερβίρουμε ζεστή και το καλό σπιτικό κρασί, είναι σχεδόν υποχρεωτικό! -- Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου κρεατικά στην ομελέτα μας και να την απολαύσουμε σκέτη. Δείτε επίσης: Η ομελέτα του μερακλή |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.