Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες

Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Η παλιά συνταγή γι᾿ αυτή την ομελέτα είναι με ψωμί και τσιγαρίδες, ένα καταπληκτικό μεζέ, που ανήκει στην κατηγορία των φαγητών που με τα χρόνια, σιγά - σιγά χάθηκαν.
Ελλείψει λοιπόν τσιγαρίδων μπορούμε να την φτιάξουμε με μπέικον ή ακόμη καλύτερα με σύγλινο.



Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες

Υλικά

•   6 φέτες ψωμί σε κύβους μπαγιάτικο κατά προτίμηση
•   3 φέτες μπέικον ή τσιγαρίδες
•   3 αυγά
•   1 κουτ. σούπας γάλα
•   ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   ρίγανη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   νερό για το ψωμί

Εκτέλεση


Κόβουμε το ψωμί σε κύβους, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με νερό για να υγρανθεί αρκετά, αλλά να μην λασπώσει.
Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον.
Το φέρνουμε δυο βόλτες, ρίχνουμε το ψωμί και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν.
Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ομελέτα με ψωμί και μπέικον ή τσιγαρίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Χτυπάμε τα αυγά, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας να πάνε παντού.
Ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για 2' - 3' περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και το αυγό.

Τη σερβίρουμε ζεστή και το καλό σπιτικό κρασί, είναι σχεδόν υποχρεωτικό!

-- Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου κρεατικά στην ομελέτα μας και να την απολαύσουμε σκέτη.

-- Τη συνταγή αυτή την αφιερώνω στην φίλη μου την Έλενα, που με πειράζει συνεχώς για την ζάχαρη και την χοληστερίνη.
Έλενα περιμένω το επόμενο σχόλιό σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.