Η ομελέτα του μερακλή

Η ομελέτα του μερακλή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η συνταγή γι' αυτή την απίστευτη ομελέτα, είναι της θεία μου της Αντριάνας.
Την έφτιαχνε περισσότερο την εποχή που άρχιζαν να γίνονται οι ντομάτες και βέβαια όχι με μπέικον και πάριζα, αλλά με κομμάτια χοιρινού ή κοτόπουλου, που είχαν περισσέψει.
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!


Η ομελέτα του μερακλή


Υλικά

•   4 - 5 αυγά
•   5 φέτες ψωμί σε κύβους (μπαγιάτικο κατά προτίμηση)
•   5 φέτες μπέικον
•   2 φέτες πάριζα σε κυβάκια
•   1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
•   ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•   100 γραμ. φέτα σε κυβάκια
•   50 γραμ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
•   ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
•   νερό για το ψωμί

Εκτέλεση


Κόβουμε το ψωμί σε κύβους, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με νερό να υγρανθεί αρκετά, αλλά να μην λασπώσει.
Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τ' αλατοπιπερώνουμε.
Η ομελέτα του μερακλή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η ομελέτα του μερακλή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ψωμί και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για άλλα 2', ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, την πιπεριά, την πάριζα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακετεύουμε το φαγητό μας για 1' - 2', μέχρι να πιεί τα ζουμιά του.
Η ομελέτα του μερακλή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η ομελέτα του μερακλή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ακολούθως ρίχνουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά, φροντίζοντας να πάνε παντού.
Ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για 2' - 3' περίπου, μέχρι να ψηθεί και το αυγό.

Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με καλό σπιτικό κρασί.


2 σχόλια:

  1. Γιωτα εγω βαζω τυρια διαφορα μαιντανο κρεμμυδι. και γαλα νουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλιαν θα τη δοκιμάσω κι έτσι, με την πρώτη ευχαιρία.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.