Γίνεται να κάνουμε το χθεσινό, μπαγιάτικο, αγοραστό ψωμί σαν φρέσκο; Η απάντηση είναι ναι!
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, πολύ απλά και γρήγορα, μπορούμε να ξανακάνουμε φρέσκο και τραγανό, το χθεσινό ψωμί που μας έχει μείνει.
Υλικά
• ψωμί
• λίγο κρύο νερό
Εκτέλεση
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, πολύ απλά και γρήγορα, μπορούμε να ξανακάνουμε φρέσκο και τραγανό, το χθεσινό ψωμί που μας έχει μείνει.
Πώς κάνουμε το μπαγιάτικο ψωμί ξανά φρέσκο
Υλικά
• ψωμί
• λίγο κρύο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τη φρατζόλα ή το καρβελάκι μας σε ένα ταψί, ή στη λαμαρίνα του φούρνου μας και με ένα ψεκαστήρι, ή με τα χέρια μας, την ψεκάζουμε με το νερό. | |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C, ή σε αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα, στους 200°C, περίπου για 10' - 12΄. Το βγάζουμε και απολαμβάνουμε ένα ζεστό, μυρωδάτο, τραγανό απ᾿ έξω και μαλακό κι αφράτο από μέσα ψωμί, που είναι καλύτερο κι από το φρέσκο. Δείτε επίσης: Ψωμί Χωριάτικο Προζυμένιο (βασική συνταγή) |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.