Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Η αχιβάδες ή κοχύλια, είναι ένα πολύ ωραίο και εμφανίσιμο ζυμαρικό, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους.
Μια νόστιμη πρόταση για να τα συνοδέψουμε και που τους πάει πολύ, είναι η σάλτσα με τόνο που σας προτείνω.
Δοκιμάστε τη.



Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου

Υλικά
 
•    500 γραμμ. ζυμαρικά αχιβάδες ή κοχύλια
•    140 - 150 γραμ. τόνος φιλέτο σε λάδι ή νερό
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κόκκινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κίτρινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κουτί χυμό ντομάτας (τύπου πουμαρό)
•    ½ φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας φυτίνη
•    1 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για επικάλυψη

Εκτέλεση


Βράζουμε τις αχιβάδες ή τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό, (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα στραγγίζουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη φυτίνη, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον τόνο στραγγισμένο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1' - 2', ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. (Αναλυτικότερα εδώ).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αχιβάδες ή κοχύλια με σάλτσα τόνου
Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.

Μερίδες: 6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.