Αυγά βραστά σαλάτα

Αυγά βραστά σαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ απλό πιάτο, για όλες τις εποχές, εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και πάρα πολύ νόστιμο.
Ταυτόχρονα, αποτελεί μια πολύ ωραία λύση για να καταναλώσουμε τα πασχαλινά αυγά που μας περίσσεψαν.
Με ή χωρίς μαγιονέζα, δοκιμάστε τα, οπωσδήποτε!


Αυγά βραστά σαλάτα


Υλικά

•   4 αυγά
•   2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•   1
κουτ. σούπας ξύδι
•   2
κουτ. σούπας μαγιονέζα
•   5 - 6 ελιές
•   ρίγανη (προαιρετικά)
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν φτιάξουμε τη σαλάτα μας μετά το Πάσχα και έχουμε κόκκινα αυγά, απλά τα καθαρίζουμε.

Διαφορετικά, σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τ᾿ αυγά για 12΄- 13΄ λεπτά, ώστε να γίνουν τελείως σφιχτά.

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε Αυγά βραστά σαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»τρεχούμενο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα και χωρίς να καούμε.
Έπειτα τα κόβουμε στα τέσσερα, τα περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και τις ελιές και τα συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα.


Εναλλακτικά, με λίγα ακόμα υλικά, μπορούμε να βάλουμε τα αυγά σε ένα ταψάκι, να το βάλουμε στο φούρνο και να κάνουμε ένα υπέροχο φαγάκι, Αυγά ογκρατέν.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.