Αυγά βραστά

Αυγά βραστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Οι οδηγίες για τους χρόνους βρασίματος των αυγών, σ᾿ όλα σχεδόν τα βιβλία μαγειρικής, αναφέρουν τα 5΄- 6΄ λεπτά, ως ιδανικό χρόνο για το μελάτο αυγό, τα 7΄- 8΄ λεπτά για μέτριο και 12΄- 13΄ λεπτά για σφιχτό.
Το τελικό κριτήριο όμως, είναι το προσωπικό μας γούστο και μόνο.


Αυγά βραστά και χρόνοι βρασίματος


Υλικά

•  αυγά (όσα θέλουμε)

Εκτέλεση


Τοποθετούμε προσεκτικά, (για να μη μας σπάσουν), σ᾿ ένα μπρίκι ή σε κατσαρολάκι, όσα αυγά θέλουμε να βράσουμε και γεμίζουμε το σκεύος με νερό, (πρέπει να σκεπάζει τα αυγά).
Ανάβουμε τη φωτιά και βράζουμε τ᾿ αυγά, μετρώντας το χρόνο από την αρχή.
Ο χρόνος που χρειάζεται, εξαρτάται απ᾿ το πόσο σφιχτά τα θέλουμε.
Αυγά βραστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
--  Για μελάτα αυγά, τα αφήνουμε 5΄- 6΄ λεπτά.
--  Για μέτρια αυγά, τα αφήνετε λεπτά.
--  Για σφιχτά αυγά, τα αφήνετε 12΄-13΄ λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν, για να μπορούμε να τα ξεφλουδίζουμε εύκολα.


-- Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσουμε το μικρότερο δυνατόν σκεύος, ανάλογα με τ᾿ αυγά που θέλουμε να βράσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους