Οι οδηγίες για τους χρόνους βρασίματος των αυγών, σ᾿ όλα σχεδόν τα βιβλία μαγειρικής, αναφέρουν τα 5΄- 6΄ λεπτά, ως ιδανικό χρόνο για το μελάτο αυγό, τα 7΄- 8΄ λεπτά για μέτριο και 12΄- 13΄ λεπτά για σφιχτό.
Το τελικό κριτήριο όμως, είναι το προσωπικό μας γούστο και μόνο.
Υλικά
• αυγά (όσα θέλουμε)
Εκτέλεση
Το τελικό κριτήριο όμως, είναι το προσωπικό μας γούστο και μόνο.
Αυγά βραστά και χρόνοι βρασίματος
Υλικά
• αυγά (όσα θέλουμε)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε προσεκτικά, (για να μη μας σπάσουν), σ᾿ ένα μπρίκι ή
σε κατσαρολάκι, όσα αυγά θέλουμε να βράσουμε και γεμίζουμε το σκεύος με
νερό, (πρέπει να σκεπάζει τα αυγά). Ανάβουμε τη φωτιά και βράζουμε τ᾿ αυγά, μετρώντας το χρόνο από την αρχή. Ο χρόνος που χρειάζεται, εξαρτάται απ᾿ το πόσο σφιχτά τα θέλουμε. |
|
-- Για μελάτα αυγά, τα αφήνουμε 5΄- 6΄ λεπτά. -- Για μέτρια αυγά, τα αφήνετε 8΄ λεπτά. -- Για σφιχτά αυγά, τα αφήνετε 12΄-13΄ λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν, για να μπορούμε να τα ξεφλουδίζουμε εύκολα. -- Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσουμε το μικρότερο δυνατόν σκεύος, ανάλογα με τ᾿ αυγά που θέλουμε να βράσουμε. Δείτε επίσης: Αυγά βραστά παναρισμένα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.