Αυγά βραστά παναρισμένα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Πολύ εμφανίσιμο πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Φτιάξτε τα και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!



Αυγά βραστά παναρισμένα


Υλικά


•    7 - 8 αυγά
•    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά, ή το μισό περίπου χρόνο, για μελάτα (λεπτομέρειες Εδώ).
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά παναρισμένα
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί  και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.