Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους σας!
• 7 - 8 αυγά
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους σας!
Πώς πανάρουμε βραστά αυγά
Υλικά• 7 - 8 αυγά
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά ή το μισό περίπου χρόνο, αν τα θέλουμε μελάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, ώστε να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα. | |
Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά. | |
Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω. | |
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο. Δείτε επίσης: Αυγά βραστά σαλάτα |
2 Σχόλια
Πολύ πρωτότυπο!!! Δεν έχω ξαναδεί (ούτε ξαναφάει) !!! Θα προσδίδει πολλή νοστιμιά αυτή η επεξεργασία! Πάντα πρωτοπόρα φίλη μου! Πάντα με "κάτι" που απογειώνει γεύσεις!!! Ευχαριστούμε πολύ!!! Δέσποινα Τελώνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέσποινά μου σ' ευχαριστώ για το κολακευτικό σου σχόλιο, χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η πρότασή μου.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.