Αυγά βραστά παναρισμένα

Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους σας!



Αυγά βραστά παναρισμένα


Υλικά


•    7 - 8 αυγά
•    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
•    αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση


Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά ή το μισό περίπου χρόνο, για μελάτα (λεπτομέρειες Εδώ).
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, ώστε να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά.
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω.
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά παναρισμένα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί  και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο.


2 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπο!!! Δεν έχω ξαναδεί (ούτε ξαναφάει) !!! Θα προσδίδει πολλή νοστιμιά αυτή η επεξεργασία! Πάντα πρωτοπόρα φίλη μου! Πάντα με "κάτι" που απογειώνει γεύσεις!!! Ευχαριστούμε πολύ!!! Δέσποινα Τελώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινά μου σ' ευχαριστώ για το κολακευτικό σου σχόλιο, χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η πρότασή μου.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.