Γεμάτο με μυρωδιές και γεύσεις, που φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες όμορφες, μαγικές, από μια εποχή, που ήταν όλα δικά μας.
Μοσχάρι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
• 500 γραμ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5 ή 6
• τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (για το πασπάλισμα των μακαρονιών)
Εκτέλεση
Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες. | |
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, να θωρακιστεί. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. | |
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1 - 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασία τους. | |
Τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτουμε το κρέας, μπόλικη σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί. Μερίδες: 6 Δείτε επίσης: Τράγος κοκκινιστός με μακαρόνια |
18 Σχόλια
Πολύ ωραία συνταγή. Απλά κατανοητά όλα, σωστές αναλογίες, ωραία γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘύμιζε γιαγιά...
Αντί για κανέλα που δεν μου αρέσει έβαλα δάφνη κατά τα άλλα την τήρησα κατά γραμμα !
Κέλλυ μου καλώς όρισες. Χαίρομαι πάρα πολύ, που σου άρεσε το φαγητό. Εξαιρετική η ιδέα σου να αντικαταστήσεις την κανέλλα με τη δάφνη, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε.
ΔιαγραφήΦιλιά Γιώτα.
Εγω βαζω κ κανελα κ δαφνη κ λευκο κρασι
ΔιαγραφήΤέλεια !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθίππη μου καλώς ήρθες. Ούτε εγώ μπορώ ν᾿ αντισταθώ σε αυτό το φαγητό.
ΔιαγραφήΦιλιά
Yiota H mama mou to eftiaxne akrivos to idio ena apo ta klasika fagita otan megaloname H moirothies this kyriakes uuuuuuuuuggghhhh the best years....... bravo yiota
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
ΔιαγραφήΚαλημέρα. Υπαρχει μια παραλαγη σε αυτη τη συνταγη.το κανουμε κοκκνιστο αλλα με κυδωνια και δαμασκηνα..ειναι τελειο .(στη γαστρα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Λίλιαν. Ακούγεται δελεαστικό, θα το φτιάξω σίγουρα.
ΔιαγραφήΤο έφτιαξα σήμερα και βγήκε λουκούμι και γευστικότατο! Πολύ ωραία συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Έλλη μου, χαίρομαι που σας άρεσε.
ΔιαγραφήΕιναι πραγματικα πολύ ωραία συνταγη.Την έφτιαξα και τα παιδια μου εγλυφαν τα δάχτυλα τους.Συγχαρητηρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒούλα μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.
ΔιαγραφήΜμμμ τέλειο 😃😃😃
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικα με εχει σωσει αυτη η σελιδα.........Πρωτη φορα που ολα ειναι απολυτα κατανοητα κ για εμας τους απειρους!!!!!!Τωρα που σου γραφω ετοιμαζω το πρωτο μου κοκκινιστο.........!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Χρήστο σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Διαγραφήπολυ απλη η διαδικασια και το αποτελεσμα γευστικοτατο! ευχαριστουμε :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΜίνα μου εγώ σ' ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.