Header Ads

Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα

Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Από τα πιο νόστιμα λαχανικά, που μπορούμε να τα μαγειρέψουμε σκέτα ή να τα  συνδυάσουμε ωραιότατα με αγκινάρες και κουκιά.
Όπως όλα τα λαδερά, είναι η πρώτη μας επιλογή για τις νηστείες και όχι μόνο.
Όπως και να τα κάνουμε γίνονται ωραιότατα, κι είναι ότι πρέπει για τα παιδιά μας.

Αρακάς κοκκινιστός με καρότα και πατάτες

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
•    3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
•    2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
•    2 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα (προαιρετικά)
•    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    3 φρέσκες ντομάτες (περασμένες στο μπλέντερ) ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια, έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και μετά τα καρότα και τον αρακά.
Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε για 5' και ρίχνουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 40' περίπου και να μείνει με το λάδι του.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται απ' το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).

Συνοδέψτε το με βαρελίσια φέτα.

Δείτε επίσης: Αγκινάρες με αρακά

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Σε αυτή την συνταγή που γράφετε εγώ προσθέτω και μια χούφτα από πολύχρωμες πιπεριές 'Επίσης συνηθίζω όπως στα φρέσκα φασολάκια να βάζω καλαμπόκι το οποίο κόβω σε 3 κομμάτια και τρελένοντε τα παιδιά.
    Τα καλαμπόκια τα διατηρώ στον καταψύκτη ολόκληρα ακαθάριστα και είναι πάντα φρέσκα Ποτέ δεν παίρνω εισαγωγής Για τις νοικοκυρές συνηστώ όταν είναι της εποχής να τα αγοράζουν από τις λαικες αγορές
    Ευχαριστούμε για όλες τις συνταγές σας Φρεσκάρουν την μνήμη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να προσεχετε με το καλαμποκο να βρισκετε μη τροποποιημενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.