Header Ads

Καλαμαράκια κοκκινιστά

Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό με καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, που γίνεται ωραιότατα και με θράψαλα, και αρέσει πάρα πολύ σε όλους.
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές, των νηστειών και της Σαρακοστής.

Καλαμαράκια ή Θράψαλα κοκκινιστά


Υλικά

•    1 κιλό καλαμάρια ή θράψαλα
•    500 γραμ. χυμό ντομάτας
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
•    2 φύλλα δάφνης
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.
Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος, για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια. Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε ολόκληρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8'- 10' ακόμη, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, βάζουμε το χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, τις δάφνες, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα τους (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο λίγο νερό).

Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, ή κοφτό μακαρονάκι.

Δείτε επίσης: Καλαμαράκια τηγανιτά

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. έφτιαξα το φαγητό και έγινε φανταστικό!!! φοβερή λύση για ένα πεντανόστιμο και γρήγορο πιάτο!!!! νάσαι καλά!!! εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα καλαμαράκια ροδέλες και δεν χρειάστηκε καν να τα κόψω!!! μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου χαίρομαι που σου άρεσε, ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

      Διαγραφή
    2. Πολύ νοστιμο, γρήγορο & εγώ κατεψυγμένα βάζω

      Διαγραφή
  2. Απίστευτο πιάτο λόγω νηστείας με έβγαλε από τ δύσκολη θέση κ άρεσε πολύ κ στον άντρα μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, είναι το αγαπημένο των παιδιών μου.

      Διαγραφή
    2. Πάρα πολύ ωραίο. Σε ευχαριστούμε για την τέλεια συνταγή. Είναι εύκολο, είναι νηστησιμο (μια εξαιρετική λύση οταν έχεις καλεσμενους που νειστευουν) και μπορώ να πω...και διαιτητικο με λίγη προσοχή στο εάιολαδο.

      Διαγραφή
  3. Τέλεια συνταγή..Μπράβο Γιώτα μου.
    Άρεσε και του άντρα μου πάρα πολύ.
    Σημείωσε ότι είναι πολύ ιδιότροπος στο φαγητό του.
    Να σε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσι μπράβο σου τέλεια η συνταγή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα το κανω πρωτη φορα θα δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεις να το κανεις και ριζοτο βαζοντας ζωμο λαχανικων και προσθετοντας ρυζι για ριζοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρετε. Το κρασι κοκκινο η λευκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να βάλουμε ότι κρασί έχουμε, αρκεί να είναι ξηρό.

      Διαγραφή
  8. ειναι πεντανοστιμο..εβαλα και πατατες μεσα..μπραβο Γιωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αύριο με το καλό θα το φτιάξω.
    .. Είδη με αυτά που είδα και διάβασα μου τρέχουν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκπλητκικό! Αντί για κρασί, έσβησα με ούζο και δεν έβαλα μαϊδανό. Πεντανόστιμο και με αυτήν την παραλαγή! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και εγω με ουζο και φρεσκο θραψαλο το εφτιαξα φοβεροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ για την υπεροχη συνταγή. Είμαι άνθρωπος που γνωριζει ελάχιστα από μαγειρική, αλλα χαρη σε εσας εφτιαξα ενα πεντανοστιμο φαγητό..!εβαλα και καροτακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλή ωραία συνταγή άρτια λιτή δεν της λείπει τίποτα, μία παραλλαγή έκανα το έσβησα με ούζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.