Καλαμαράκια κοκκινιστά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό με καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, αλλά και θράψαλα, που αρέσει σε όλους.
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές, των νηστειών και της Σαρακοστής.



 



Καλαμαράκια κοκκινιστά

Υλικά

•    1 κιλό καλαμάρια ή θράψαλα
•    500 γραμ. χυμό ντομάτας
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
•    2 φύλλα δάφνης
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά

Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος, για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια.
Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε ολόκληρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά
Όταν το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8'- 10' ακόμη, μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, βάζουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, τις δάφνες, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καλαμαράκια κοκκινιστά
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα τους (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό).

Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, ή κοφτό μακαρονάκι.


15 σχόλια:

  1. έφτιαξα το φαγητό και έγινε φανταστικό!!! φοβερή λύση για ένα πεντανόστιμο και γρήγορο πιάτο!!!! νάσαι καλά!!! εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα καλαμαράκια ροδέλες και δεν χρειάστηκε καν να τα κόψω!!! μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου χαίρομαι που σου άρεσε, ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

      Διαγραφή
    2. Πολύ νοστιμο, γρήγορο & εγώ κατεψυγμένα βάζω

      Διαγραφή
  2. Απίστευτο πιάτο λόγω νηστείας με έβγαλε από τ δύσκολη θέση κ άρεσε πολύ κ στον άντρα μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, είναι το αγαπημένο των παιδιών μου.

      Διαγραφή
  3. Τέλεια συνταγή..Μπράβο Γιώτα μου.
    Άρεσε και του άντρα μου πάρα πολύ.
    Σημείωσε ότι είναι πολύ ιδιότροπος στο φαγητό του.
    Να σε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσι μπράβο σου τέλεια η συνταγή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα το κανω πρωτη φορα θα δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεις να το κανεις και ριζοτο βαζοντας ζωμο λαχανικων και προσθετοντας ρυζι για ριζοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρετε. Το κρασι κοκκινο η λευκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να βάλουμε ότι κρασί έχουμε, αρκεί να είναι ξηρό.

      Διαγραφή
  8. ειναι πεντανοστιμο..εβαλα και πατατες μεσα..μπραβο Γιωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι με πατατούλες πάει τέλεια.

      Διαγραφή
  9. Αύριο με το καλό θα το φτιάξω.
    .. Είδη με αυτά που είδα και διάβασα μου τρέχουν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους