Header Ads

Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ήμουνα μικρή, αυτό ήταν από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, ειδικά τις περιόδους των νηστειών.
Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο, για όλη την οικογένεια, που αρέσει πάρα πολύ και στα παιδιά.
Ακόμη και σήμερα, είναι από τα βασικά νηστίσιμα πιάτα στην κουζίνα μου.

Κοκκινιστά καλαμαράκια κονσέρβας με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

•    2 κονσέρβες καλαμαράκια
•    400 γραμ. μακαρονάκι κοφτό μέτριο
•    4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή στο μούλτι
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
•    ½ κούπα ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη για το μακαρονάκι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σ᾿ ένα σουρωτήρι και πετάμε το ζουμί.
Τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκκαλο, τα μάτια και το δόντι, (αναλυτικές οδηγίες εδώ) και κόβουμε τα σώματα στα δύο.
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα ξεπλένουμε και τ᾿ αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 2'- 3' και μετά ρίχνουμε το κρασί.
Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 3΄-4΄ κι έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι.
Όταν ετοιμαστεί, το στραγγίζουμε και αφού βάλουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη στην κατσαρόλα, το σοτάρουμε να λαδωθεί καλά.
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ετοιμαστούν τα καλαμαράκια και δέσει η σάλτσα μας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. εύκολο και νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω τα καλαμαράκια με τη σαλτσα στην κατσαρόλα. Φαίνεται πολυ νοστιμη. Θα επανελθω με εντυπωσεις οταν το δοκιμασουμε ολοκληρωμενο το φαγητακι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα το συγκεκριμένο φαγακι εγινε λουκουμι! Εψαχνα συνταγη να το κανω στο φουρνο, αλλα ετσι εγινε εξισου καλο! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμε για τη συνταγη!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά το συγκεκριμένο φαγητό έγινε πολύ νόστιμο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.