Όταν ήμουνα μικρή, αυτό ήταν από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, ειδικά τις περιόδους των νηστειών.
Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο, για όλη την οικογένεια, που αρέσει πάρα πολύ και στα παιδιά.
Ακόμη και σήμερα, είναι από τα βασικά νηστίσιμα πιάτα στην κουζίνα μου.
• 2 κονσέρβες καλαμαράκια
• 400 γραμ. μακαρονάκι κοφτό μέτριο
• 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή στο μούλτι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη για το μακαρονάκι
Εκτέλεση
Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο, για όλη την οικογένεια, που αρέσει πάρα πολύ και στα παιδιά.
Ακόμη και σήμερα, είναι από τα βασικά νηστίσιμα πιάτα στην κουζίνα μου.
Κοκκινιστά καλαμαράκια κονσέρβας με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά• 2 κονσέρβες καλαμαράκια
• 400 γραμ. μακαρονάκι κοφτό μέτριο
• 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή στο μούλτι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη για το μακαρονάκι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σ᾿ ένα σουρωτήρι και πετάμε το ζουμί. Τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκκαλο, τα μάτια και το δόντι, (αναλυτικές οδηγίες εδώ) και κόβουμε τα σώματα στα δύο. |
|
Τα ξεπλένουμε και τ᾿ αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μέχρι να γίνουν διάφανα. |
|
Έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 2'- 3' και μετά ρίχνουμε το κρασί. Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 3΄-4΄ κι έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. |
|
Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Όταν ετοιμαστεί, το στραγγίζουμε και αφού βάλουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη στην κατσαρόλα, το σοτάρουμε να λαδωθεί καλά. |
|
Όταν ετοιμαστούν τα καλαμαράκια και δέσει η σάλτσα μας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Δείτε επίσης: Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι |
7 Σχόλια
νοστημοτατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύκολο και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω τα καλαμαράκια με τη σαλτσα στην κατσαρόλα. Φαίνεται πολυ νοστιμη. Θα επανελθω με εντυπωσεις οταν το δοκιμασουμε ολοκληρωμενο το φαγητακι σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικα το συγκεκριμένο φαγακι εγινε λουκουμι! Εψαχνα συνταγη να το κανω στο φουρνο, αλλα ετσι εγινε εξισου καλο! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμε για τη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.
Μαρία μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΤελικά το συγκεκριμένο φαγητό έγινε πολύ νόστιμο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή μπράβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά φίλη μου, εγώ σ' ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.