Πατάτες τηγανιτές

Τα φαγητά της γιαγιάς - Πατάτες τηγανιτές
Τραγανές, λαχταριστές, απίστευτα νόστιμες, λιχουδιά για μικρά, αλλά και «μεγάλα» παιδιά. 
Σ᾿ όποια κατηγορία κι αν ανήκετε απολαύστε τις σκέτες, ή σαν συνοδευτικό στα ψητά ή τα τηγανιτά σας.





Πατάτες τηγανιτές

Υλικά

• ½ κιλό πατάτες
• ρίγανη
• αλάτι
• ελαιόλαδο ή φυτικό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
Τις κόβουμε στο μέγεθος που τις θέλουμε, συνήθως φέτες κατά μήκος και τις φέτες σε μπαστούνια.
Έπειτα τις βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15΄, για να μην απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο, να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
Ανάλογα με τα γούστα μας βάζουμε λίγο αλάτι ακόμα.



1 σχόλιο:

  1. Επιπρόσθετα μπορεί να κόψει κανείς ξερό κρεμύδι σε ροδέλες και να ρίξει τις πατάτες καυτές όπως βγαίνουν από το τηγάνι πάνω στα κρεμύδια. Το κρεμύδι μαλακώνει και δίνει μαζί με την ρίγανη απίστευτη γεύση στις πατατούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.