Header Ads

Κλασική πατατοσαλάτα

Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η πατατοσαλάτα, ακριβώς όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, από τα παλιά χρόνια.
Μοναδική δική μου προσθήκη η σκόνη μουστάρδας, που προσθέτει έξτρα γεύση και «δένει» περισσότερο το λαδολέμονο.
Χωρίς αυγά, είναι ό,τι πρέπει για τις νηστείες.

Κλασική πατατοσαλάτα με τουρσί


Υλικά

•    5 μεγάλες πατάτες
•    1 - 2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•    1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
•    2 αυγά βραστά κομμένα στα 4
•    αγγουράκι, καρότο, πιπεριές και κουνουπίδι τουρσί
•    λίγες ελιές ξυδάτες
•    1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

   Για τη σάλτσα

•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού ή ξύδι
•    ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 25΄, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε προσεκτικά, όσο ακόμα είναι ζεστές.
Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά, το τουρσί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ή με το ραβδομπλέντερ, χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα λαδολέμονο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλασική πατατοσαλάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αλάτι, λάδι ή λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά και την απολαμβάνουμε.

-- Τη σάλτσα λαδολέμονο που μπορεί να μας περισσέψει, τη σερβίρουμε σε μπολάκι δίπλα στην πατατοσαλάτα, για να μπορεί να συμπληρώσει όποιος θέλει, στο πιάτο του.

Δείτε επίσης: Πατατοσαλάτα ανοιξιάτικη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια