Header Ads

Αρνί ψητό της κατσαρόλας

Αρνί ψητό της κατσαρόλας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα κλασικό Κυριακάτικο πιάτο, γεμάτο με μυρωδιές από μαμά και αναμνήσεις, απ' τα παιδικά μας χρόνια.
Και μόνο στη σκέψη του, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες όμορφες, από αυλές και γειτονιές, που δυστυχώς οι περισσότερες δεν υπάρχουν πια.
Τι κρίμα, μεγάλωσα πολύ!


Αρνί ψητό της κατσαρόλας


 Υλικά

•    1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
•    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ¾ ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
•    1 λεμόνι (το χυμό του)

•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    1 κουτ. γλυκού κοφτό κορν φλάουρ
•    λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
•    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση


Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Αρνί ψητό της κατσαρόλας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνί ψητό της κατσαρόλας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3' ακόμα.
Τότε το σβήνουμε με το κρασί.  Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και νερό τόσο που να το σκεπάζει.
Αρνί ψητό της κατσαρόλας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, μαζί με το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα.

Η επιτυχία του φαγητού είναι να μην έχει πολλά υγρά.

Συνοδέψτε το με ριζότο ή με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες

Μερίδες: 6


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Συμφωνώ ότι το κρέας πρέπει να σωταριστεί για να θωρακιστεί όπως λέμε στη μαγειρεική ορολογία για να μείνει μέσα ζουμερό σ αυτό που διαφέρει και προτείνω στην εκτέλεση είναι μετά το σωτάρισμα εγώ το κρέας το πλένω για λίγο κάτω από ζεστό νερό και μετά βάζω φρέσκο λάδι να σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο...Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την δοκίμασα και είναι υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.