Και μόνο στη σκέψη του, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες όμορφες, από αυλές και γειτονιές, που δυστυχώς οι περισσότερες δεν υπάρχουν πια.
Αχ! τι κρίμα, μεγάλωσα πολύ.
Αρνί ψητό της κατσαρόλας
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.
Υλικά
• 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ¾ ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό κορν φλάουρ
• λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3' ακόμα και το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και νερό τόσο, που να το σκεπάζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, μαζί με το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα.
Η επιτυχία του φαγητού είναι να μην έχει πολλά υγρά.
Συνοδέψτε το με ριζότο ή με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες
Μερίδες: 6
2 Σχόλια
Συμφωνώ ότι το κρέας πρέπει να σωταριστεί για να θωρακιστεί όπως λέμε στη μαγειρεική ορολογία για να μείνει μέσα ζουμερό σ αυτό που διαφέρει και προτείνω στην εκτέλεση είναι μετά το σωτάρισμα εγώ το κρέας το πλένω για λίγο κάτω από ζεστό νερό και μετά βάζω φρέσκο λάδι να σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο...Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην δοκίμασα και είναι υπέροχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.