Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ιδανικό συνοδευτικό για ψητά της «ώρας», κοκκινιστά, αλλά και ψητά της κατσαρόλας.
Αν μάλιστα βάλουμε περισσότερα μανιτάρια και τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, έχουμε ένα νηστίσιμο «κρέας» με ριζότο!
Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!


Ριζότο με μανιτάρια


Υλικά

•  1 ποτ. νερού ρύζι μπασμάτι ή άλλο σπυρωτό
•  2½ ποτ. νερού,  νερό
•  ⅓ ποτ. νερού, καλαμπόκι
•  100 γραμ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
•  1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
•  ¼ ποτ. νερού, ελαιόλαδο
•  αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Όταν πια κοντεύουν να πιούν το νερό τους, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι, κι ανακατεύουμε.
Ξεπλένουμε το ρύζι με μπόλικο νερό και το ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια, προσθέτουμε την πιπεριά, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε 2½ ποτήρια νερό και όταν αρχίσει να παίρνει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, στο μισό.
Σε 10΄ λεπτά περίπου, το ρύζι μας θα έχει πιεί το νερό του, οπότε το σβήνουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όπως είναι, για 10΄ λεπτά ακόμη.

Έτσι έχουμε ένα τέλειο συνοδευτικό για τα φαγητά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους