Αυτή η συνταγή είναι κάτι ανάμεσα σε βαρύ κοκκινιστό, αφού έχει αρκετά κρεμμύδια, όχι όμως τόσα πολλά, ώστε να το πεις κανονικό στιφάδο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγάκι εξαιρετικό και πανεύκολο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή χτένι
• 4 κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή στα 6
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• ½ κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
• 1 φύλλο δάφνης
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μοσχαράκι κοκκινιστό με μπόλικα κρεμμύδια
Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή χτένι
• 4 κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή στα 6
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• ½ κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
• 1 φύλλο δάφνης
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες. | |
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, να θωρακιστεί. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. | |
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και το δαφνόφυλλο. | |
Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για
περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό. Δείτε επίσης: Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.