Header Ads

Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ

Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτή η συνταγή είναι κάτι ανάμεσα σε βαρύ κοκκινιστό, αφού έχει αρκετά κρεμμύδια, όχι όμως τόσα πολλά, ώστε να το πεις κανονικό στιφάδο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγάκι εξαιρετικό και πανεύκολο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μπόλικα κρεμμύδια


Υλικά

•    1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή χτένι
•    4 κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή στα 6
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
•    ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    ½ κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
•    1 φύλλο δάφνης
•    ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες.
Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, να θωρακιστεί.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και το δαφνόφυλλο.
Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μοσχαράκι στιφάδο ελαφρύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.
Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό.

Δείτε επίσης: Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια