Header Ads

Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές

Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά και όχι μόνο φαγητά, που αξίζει να το φτιάξουμε σε κάθε περίσταση. Πρόκειται για ένα κλασικό μοσχάρι κοκκινιστό, με πολύχρωμες πιπεριές, που το κάνουν ακόμα πιο νόστιμο.
Είναι από αυτά τα φαγητα, που μόνο οι γιαγιάδες ξέρανε να φτιάχνουν.

Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές


Υλικά

•    1.500 γραμ. μοσχάρι
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    5 πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
•    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    2 κουτ. σούπας γεμάτες πελτές ντομάτας
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 πρέζα μπαχάρι
•    1 πρέζα κύμινο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

   Για τη μαρινάδα

•    1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•    2 κουτ. σούπας ξύδι
•     ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    3 δαφνόφυλλα
•    3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μπαχάρι

Εκτέλεση


Από βραδύς, πλένουμε καλά τα κομμάτια του μοσχαριού και τα βάζουμε
σ᾿ ένα μπολ.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε μ᾿ αυτή το κρέας.
Το σκεπάζουμε, το βάζουμε στο ψυγείο και τ᾿ αφήνουμε να σταθεί μέχρι το πρωί.
Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και το σκουπίζουμε, (χωρίς να το πλύνουμε), με απορροφητικό χαρτί.
Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε μέσα το κρέας.
Όταν σοταριστεί απ’ τη μια μεριά, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο, γυρίζουμε το κρέας κι απ᾿ την άλλη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το κρέας.
Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ακολούθως, ρίχνουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει, αφού τη σουρώσουμε καλά, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το κύμινο, το πιπέρι και τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει καλά το κρέας.
Μόλις αρχίσει πάλι να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μαγειρεύουμε για 1 - 1½ ώρα περίπου, (ανάλογα με το μέγεθος και το κομμάτι του ζώου), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε, κι αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε.
Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μοσχάρι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να χυλώσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ή με πουρέ πατάτας, η με ρύζι σουρωτό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια