Για να μαλακώσει το μοσχαράκι μας και να αποκτήσει υγρασία, ώστε να μην μας στεγνώσει, ειδικά στο ψήσιμο, η καλύτερη λύση είναι να το μαρινάρουμε.
Με αυτήν την μαρινάδα, το κρέας μας θα γίνει πιο τρυφερό και επιπλέον θα του προσθέσει αρώματα και γεύση.
Υλικά
• 1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 δαφνόφυλλα
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μπαχάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ' ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι και το σκεπάζουμε με καπάκι, ή μεμβράνη τροφίμων.
Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, το αφήνουμε να μαλακώσει τουλάχιστον για τρεις ώρες, ή ιδανικά το ετοιμάζουμε από το βράδυ και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, το μαγειρεύουμε χωρίς να το πλύνουμε, μαζί με τη μαρινάδα, εκτός κι αν προβλέπει κάτι άλλο η συνταγή μας.
Με αυτήν την μαρινάδα, το κρέας μας θα γίνει πιο τρυφερό και επιπλέον θα του προσθέσει αρώματα και γεύση.
Μαρινάδα για Μοσχάρι
Υλικά
• 1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 δαφνόφυλλα
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μπαχάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ' ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι και το σκεπάζουμε με καπάκι, ή μεμβράνη τροφίμων.
Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, το αφήνουμε να μαλακώσει τουλάχιστον για τρεις ώρες, ή ιδανικά το ετοιμάζουμε από το βράδυ και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, το μαγειρεύουμε χωρίς να το πλύνουμε, μαζί με τη μαρινάδα, εκτός κι αν προβλέπει κάτι άλλο η συνταγή μας.
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.