Μαρινάδα για Μοσχάρι

Μαρινάδα για Μοσχάρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Για να μαλακώσει το μοσχαράκι μας και να αποκτήσει υγρασία, ώστε να μην μας στεγνώσει, ειδικά στο ψήσιμο, η καλύτερη λύση είναι να το μαρινάρουμε.
Με αυτήν την μαρινάδα, το κρέας μας θα γίνει πιο τρυφερό και επιπλέον θα του προσθέσει αρώματα και γεύση.



Μαρινάδα για Μοσχάρι


Υλικά

•   1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•   2 κουτ. σούπας ξύδι
•    ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   3 δαφνόφυλλα
•   3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μπαχάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ' ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι και το σκεπάζουμε με καπάκι, ή μεμβράνη τροφίμων.

Μαρινάδα για Μοσχάρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, το αφήνουμε να μαλακώσει τουλάχιστον για τρεις ώρες, ή ιδανικά το ετοιμάζουμε από το βράδυ και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, το μαγειρεύουμε χωρίς να το πλύνουμε, μαζί με τη μαρινάδα, εκτός κι αν προβλέπει κάτι άλλο η συνταγή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους