Header Ads

Γλυκόξινο κοτόπουλο ψητό στη σχάρα

Γλυκόξινο κοτόπουλο ψητό στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το γλυκόξινο κοτόπουλο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα, της κινέζικης κουζίνας.
Σε αυτήν εδώ την παραλλαγή του, γίνεται εξίσου νόστιμο, αλλά με πολύ πιο απλά υλικά.
Η ιδανική λύση όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα γευστικό πιάτο, πάρα πολύ γρήγορα.

Υλικά

•    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
•    3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
•    3 κουτ. σούπας κέτσαπ
•    1 κουτ. γλυκού μέλι
•    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    χυμό από μισό λεμόνι
•    ρίγανη ή μαντζουράνα ξερή
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σ' ένα μπωλ.
Σ' ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας μια μαρινάδα και περιχύνουμε με αυτήν το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πασαλειφτούν καλά όλα τα κομμάτια.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη φαγητού το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Γλυκόξινο κοτόπουλο ψητό στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γλυκόξινο κοτόπουλο ψητό στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν είναι να ψήσουμε το κοτόπουλο, ανάβουμε το φούρνο, τοποθετούμε τη σχάρα μέσα σ' ένα ταψί με λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, για να καεί λίγο η σχάρα.
Όταν ζεσταθεί αρκετά η σχάρα, τη βγάζουμε από το φούρνο και τη λαδώνουμε καλά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το ανακατεύουμε να πάρει όλη τη σάλτσα και χωρίς να το πλύνουμε, το τοποθετούμε πάνω στην καμμένη σχάρα.
Γλυκόξινο κοτόπουλο ψητό στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γλυκόξινο κοτόπουλο ψητό στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε το ταψί στη τελευταία σχάρα (ή όπου ψήνουμε στο φούρνο μας το κοτόπουλο) και το ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει καλά. Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει κι από αυτήν τη μεριά.

-- Αν ψήσουμε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, στην αρχή το βάζουμε χαμηλά, σε δυνατή φωτιά και μόλις ασπρίσει από κάτω, το γυρίζουμε, προσέχοντας να μην ξεχαστούμε και μας "αρπάξει".
Όταν θωρακιστεί (ασπρίσει) κι από τις δυο μεριές, σηκώνουμε πιο ψηλά τη σχάρα ή πασπαλίζουμε τα κάρβουνα με λίγη στάχτη, για να μειωθεί η ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το ψήσιμο.


Δείτε επίσης: Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια