Για να κόψουμε ένα κοτόπουλο σε κομμάτια και να το κάνουμε μερίδες, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
Τεμαχισμός του κοτόπουλου σε 4 κομμάτια:
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας με το στήθος προς τα επάνω.
Κόβουμε το δέρμα, στο σημείο ανάμεσα στο μπούτι και στο σώμα και συνεχίζουμε κόβοντας το μυ, μέχρι να φτάσουμε στο κόκκαλο.
Έπειτα λυγίζουμε και τραβάμε το μπούτι προς τα πίσω, όσο πάει, ώστε να ελευθερωθεί από την άρθρωση με τη σπονδυλική στήλη.
Όταν ελευθερωθεί το κόβουμε τελείως από τη σπονδυλική στήλη και επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και με το δεύτερο μπούτι.
Αν θέλουμε, το κάθε μπούτι μπορούμε να το κόψουμε στα δύο, χωρίζοντας το πάνω μέρος του μηρού από το μπουτάκι.
Συνεχίζουμε με τις φτερούγες, τραβώντας προς τα πίσω, όσο παίρνει, το κάθε φτερό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι για πουλερικά, κόβουμε την κάθε φτερούγα στη δεύτερη άρθρωση, από την άκρη του φτερού.
Τώρα, αν θέλουμε να ξεκοκαλίσουμε το στήθος, θα σπάσουμε τη σπονδυλική στήλη, γύρω στη μέση της και θα την τραβήξουμε προς τα έξω.
Ακολούθως, με το ψαλίδι, θα αφαιρέσουμε το κάτω μέρος του θώρακα, που τώρα έχει απελευθερωθεί, από το κρέας.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε το στήθος με το κόκαλο, τότε κόβουμε κατά μήκος το θώρακα, από το λαιμό προς την ουρά.
Αφαιρούμε όσα κομμάτια του θώρακα, δεν χρειαζόμαστε.
Τεμαχισμός του κοτόπουλου σε 8 κομμάτια:
Για να το χωρίσουμε σε οκτώ κομμάτια, πρώτα κόβουμε με το ψαλίδι, κάθε στήθος κατά μήκος των πλευρών, στα δύο τρίτα της απόστασης και σε οξεία γωνία, χωρίζοντάς κάθε στήθος στα δύο.
Έπειτα, εντοπίζουμε την άρθρωση, πάνω από το μπούτι, που το συνδέει με το πάνω τμήμα του μηρού και κόβουμε στο σημείο της ένωσης, χωρίζουμε το κάθε μπούτι σε δύο κομμάτια.
Τεμαχισμός του κοτόπουλου σε 4 κομμάτια:
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας με το στήθος προς τα επάνω.
Κόβουμε το δέρμα, στο σημείο ανάμεσα στο μπούτι και στο σώμα και συνεχίζουμε κόβοντας το μυ, μέχρι να φτάσουμε στο κόκκαλο.
Έπειτα λυγίζουμε και τραβάμε το μπούτι προς τα πίσω, όσο πάει, ώστε να ελευθερωθεί από την άρθρωση με τη σπονδυλική στήλη.
Όταν ελευθερωθεί το κόβουμε τελείως από τη σπονδυλική στήλη και επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και με το δεύτερο μπούτι.
Αν θέλουμε, το κάθε μπούτι μπορούμε να το κόψουμε στα δύο, χωρίζοντας το πάνω μέρος του μηρού από το μπουτάκι.
Συνεχίζουμε με τις φτερούγες, τραβώντας προς τα πίσω, όσο παίρνει, το κάθε φτερό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι για πουλερικά, κόβουμε την κάθε φτερούγα στη δεύτερη άρθρωση, από την άκρη του φτερού.
Τώρα, αν θέλουμε να ξεκοκαλίσουμε το στήθος, θα σπάσουμε τη σπονδυλική στήλη, γύρω στη μέση της και θα την τραβήξουμε προς τα έξω.
Ακολούθως, με το ψαλίδι, θα αφαιρέσουμε το κάτω μέρος του θώρακα, που τώρα έχει απελευθερωθεί, από το κρέας.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε το στήθος με το κόκαλο, τότε κόβουμε κατά μήκος το θώρακα, από το λαιμό προς την ουρά.
Αφαιρούμε όσα κομμάτια του θώρακα, δεν χρειαζόμαστε.
Τεμαχισμός του κοτόπουλου σε 8 κομμάτια:
Για να το χωρίσουμε σε οκτώ κομμάτια, πρώτα κόβουμε με το ψαλίδι, κάθε στήθος κατά μήκος των πλευρών, στα δύο τρίτα της απόστασης και σε οξεία γωνία, χωρίζοντάς κάθε στήθος στα δύο.
Έπειτα, εντοπίζουμε την άρθρωση, πάνω από το μπούτι, που το συνδέει με το πάνω τμήμα του μηρού και κόβουμε στο σημείο της ένωσης, χωρίζουμε το κάθε μπούτι σε δύο κομμάτια.
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.