Κλασική πατατοσαλάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Η πατατοσαλάτα, ακριβώς όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, από τα παλιά χρόνια.
Μοναδική δική μου προσθήκη η σκόνη μουστάρδας, που προσθέτει έξτρα γεύση και «δένει» περισσότερο το λαδολέμονο.
Χωρίς αυγά, είναι ό,τι πρέπει για τις νηστείες.



Κλασική πατατοσαλάτα

Υλικά

•    5 μεγάλες πατάτες
•    1 - 2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•    1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
•    2 αυγά κομμένα στα 4
•    αγγουράκι, καρότο, πιπεριές και κουνουπίδι τουρσί
•    λίγες ελιές
•    1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο

   Για τη σάλτσα

•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού ή ξύδι
•    ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 25΄, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε προσεκτικά, όσο ακόμα είναι ζεστές.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. 
Όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά, το τουρσί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ή με το ραβδομπλέντερ, χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κλασική πατατοσαλάτα
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αλάτι, λάδι ή λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά και την απολαμβάνουμε.

-- Το λαδολέμονο που μπορεί να μας περισσέψει, το σερβίρουμε σε μπολάκι δίπλα στην πατατοσαλάτα, για να μπορεί να συμπληρώσει όποιος θέλει, στο πιάτο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.