Τα πιο τραγανά και νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια, που γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο, ότι θα σας θυμίσουν γεύσεις από τα παιδικά σας χρόνια.
Η συνταγή αυτή είναι χωρίς σόδα, μόνο με αμμωνία, αλλά παρ' όλα αυτά, τα κουλούρια γίνονται πάρα πολύ αφράτα.
Υλικά
• 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 160 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
• 500 γραμ. ζάχαρη
• 8 αυγά
• 1 φλυτζ. καφέ γάλα
• 1 φακελάκι αμμωνία (28 γραμμ.)
• 3 βανίλιες
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο, ότι θα σας θυμίσουν γεύσεις από τα παιδικά σας χρόνια.
Η συνταγή αυτή είναι χωρίς σόδα, μόνο με αμμωνία, αλλά παρ' όλα αυτά, τα κουλούρια γίνονται πάρα πολύ αφράτα.
Πασχαλινά κουλούρια πολύ αφράτα
Υλικά
• 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 160 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
• 500 γραμ. ζάχαρη
• 8 αυγά
• 1 φλυτζ. καφέ γάλα
• 1 φακελάκι αμμωνία (28 γραμμ.)
• 3 βανίλιες
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα. Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, για 10 λεπτά. |
|
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα σ' αυτό την αμμωνία, κι έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το βούτυρο, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2' ακόμη και ρίχνουμε τη μαρέγκα. |
|
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. | |
Σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου η ζύμη πάψει σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας και να είναι πολύ μαλακή. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες. |
|
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 25΄- 30΄, στη μεσαία σχάρα στον αέρα ή στους 200°C στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις. Διατηρούνται περισσότερο καιρό, κλεισμένα σε αεροστεγές μπολ. -- Το μυστικό είναι η ζύμη, να μην γίνει σφιχτή, αλλά να κολλάει λίγο στα χέρια. Όταν μπει στο ψυγείο θα σταματήσει να κολλάει και θα είναι εντάξει. Τεμάχια: 100 περίπου Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. |
Δείτε επίσης: |
|||
---|---|---|---|
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου | Πασχαλινά κουλούρια με φυτίνη | Πασχαλινά κουλούρια τραγανά κι αφράτα | Πασχαλινά κουλουράκια με σόδα και αμμωνία |
5 Σχόλια
Τα πιο νόστιμα,τραγανά, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά κουλούρια!! & τα πιο εύπλαστα απ'όσα είχα φτιάξει πριν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΜια πληροφορία από μένα , που φτιάχνω χρόνια αυτή την συνταγή:εάν τα θέλετε πιο τραγανά ,που να συντηρούνται επί μακρόν, αφού τα ψήσετε όλα τα βάζετε ξανά σε φόυρνο στον αέρα και στους 110-120 βαθμούς για να φρυγούν περίπου 40 λεπτά...όσο περισσότερο τα αφήσετε , τόσο πιο τραγανά θα γίνουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καλύτερα πασχαλινά κουλούρια Μου θύμησαν της μητέρας μου !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝεκταρία μου χαίρομαι πάρα πολύ που άρεσαν τα κουλουράκια, καλή Ανάσταση.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.