Χορτόσουπα βελουτέ

Τα φαγητά της γιαγιάς - Χορτόσουπα βελουτέ
Η χορτόσουπα, όταν έχει ποικιλία λαχανικών, γίνεται απολαυστική και νόστιμη.
Μπορεί να αποτελέσει, είτε το πρώτο πιάτο στο μεσημεριανό μας τραπέζι, είτε να γίνει ένα ελαφρύ και νόστιμο βραδινό.
Ιδανική για τις χειμωνιάτικες μέρες, με πολύ μεγάλη διατροφική αξία.



Χορτόσουπα βελουτέ

Υλικά

•    1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
•    1 μεγάλη πατάτα
•    1 κολοκύθι
•    1 κρεμμύδι
•    1 πράσο
•    1 καρότο
•    1 κομμάτι κουνουπίδι
•    1 σπανάκι
•    1 φρέσκο κρεμμυδάκι
•    1 κλωνάρι σέλινο
•    1 πιπεριά πράσινη
•    2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
•    αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Χορτόσουπα βελουτέ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Χορτόσουπα βελουτέ
Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά, τα καλύπτουμε με νερό που να τα σκεπάζει, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο και τα βράζουμε για περίπου 30', μέχρι να μαλακώσουν.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Χορτόσουπα βελουτέ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Χορτόσουπα βελουτέ
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και έχουμε δύο επιλογές.
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα μας όπως είναι ή να την κάνουμε βελουτέ, λιώνοντας τα λαχανικά μαζί με λίγο απ᾿ το ζωμό, χρησιμοποιώντας τη ράβδο, ή στο μπλέντερ.

-- Αν θέλουμε, μπορούμε να τα βράσουμε με λίγο περισσότερο νερό και να φυλάξουμε το ζωμό στην κατάψυξη, για να εμπλουτίσουμε την γεύση, άλλων φαγητών.


3 σχόλια:

  1. Τα υλικά εξαιρετικά, αλλά λαδάκι γιατί δεν έχει η συνταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανή μου στη συνταγή υπάρχει λάδι ή βούτυρο, που μπαίνει από την αρχή, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.