Header Ads

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φτιάξτε το και θα νομίζετε ότι τρώτε κατσικάκι, κανείς δεν θα καταλάβει τι κομμάτι κρέας είναι. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε, θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!
Αν έχετε και καλούς φίλους στο τραπέζι, βάλτε μεγάλα κούτσουρα στο τζάκι, και το νου σας μην ξεμείνετε από καλό, κόκκινο κρασί!

 

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα


Υλικά

•   1500 γραμ. τράγος ή γίδα (χοντρό)
•   100  γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•   4  σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•   1  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•   1 κουτ. σούπας φυτίνη ή ελαιόλαδο για να το αλείψουμε
•   ⅓ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•   μπόλικο αλάτι και πιπέρι
•   1 - 2  λαδόκολλες για το τύλιγμα
•   αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό.
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το αλείφουμε με τη φυτίνη και το λάδι γύρω - γύρω και τ' αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τ᾿ ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, κι αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, μαζί με τα ζουμιά, αν έχει βγάλει.
Συνεχίζουμε τυλίγοντάς τα μέσα στην  λαδόκολλα, κια αν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη.
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για 3 - 3½ ώρες περίπου. (Εξαρτάται από την κουζίνα μας και την ηλικία του ζώου). 
Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Λίγο πριν το τέλος, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. 

Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Σερβίρουμε απαραίτητα με σαλάτα της αρεσκείας μας και οπωσδήποτε με πατάτες τηγανιτές.

Δεν επιτρέπεται να το βάλουμε στο τραπέζι μας, χωρίς ένα δυνατό, σπιτικό κοκκινέλι.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΦΙΛΕ ,Η ΦΙΛΕ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΥΛΥΚΑ Αντι για λαδοκολα το ρινω μεσα σε σταμνα κομενη και σκεπαστη ( οριζοντια ) σφραγιζω με ζυμαρι ανακατεμενο με σταχτη ,για ευκολο ξεσφραγιμα και δεν λερρονω το πιλινο επισης στο μαριναρισμα και σιτεμα σο Ψυγειο , την πασαλειβω με,,,,,,,,,,Ακτινιδιο και τα ενζυμα που περεχει την μαλακωνει σαν να τρως Συκωτακια,, Μπραβω , και καλη Ορεξη ,,,! οσο για κοκκινελι ? Ε ! ειμαι Αμπελουργος ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Γιάννη, χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
      Με τον ίδιο τρόπο, σε στάμνα με ζυμάρι, έκανε κάποια φαγητά και η γιαγιά μου, αργότερα θα δημοσιεύσω μερικά.
      Όσο για τη μαρινάδα δεν την ήξερα, θα τη δοκιμάσω και με την άδειά σου θα την παρουσιάσω.

      Διαγραφή
  2. Τι να σχολιάσω;;;;;;;;;;;;;;;Απλά προσπαθώ να "ταξιδέψω με αυτή τη γεύση!Να πω μόνο κάτι ,συμφωνώ με τον φίλο Γιάννη,γιά το ακτινίδιο!Πριν λίγα χρόνια το έμαθα κιέγώ!Κάνει θαύματα!!!Κοινοποιώ την συνταγή σε όσο περισσότερους μπορώ!!!!!!!!!Είναι ωραία ιδέα και για τις ημέρες των Χριστουγέννων η της Πρωτοχρονιάς εαν κάποιος έχει την τύχη να βρει καλο τράγο (η τραϊ ,όπως το λένε σε μερικά χωριά της Φωκίδας ) !!!!!!!!!Πολλά συγχαρητήρια για την όλη δουλειά σας!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου να είσαι καλά. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.