Τράγος ψητός στη λαδόκολλα

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Φτιάξτε το και θα νομίζετε ότι τρώτε κατσικάκι, κανείς δεν θα καταλάβει τι κρέας είναι.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε, θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!
Αν έχετε και καλούς φίλους στο τραπέζι, ... βάλτε μεγάλα κούτσουρα στο τζάκι, και το νου σας μην ξεμείνετε από καλό, κόκκινο κρασί!

 

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα

Υλικά

•   1500 γραμ. τράγος ή γίδα (χοντρό)
•   100  γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•   4  σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•   1  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•   1 κουτ. σούπας φυτίνη ή ελαιόλαδο για να το αλείψουμε
•   ⅓ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•   μπόλικο αλατοπίπερο
•   1 - 2  λαδόκολλες για το τύλιγμα
•   αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό.
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το αλείφουμε με τη φυτίνη και το λάδι, γύρω - γύρω και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. (Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε).
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και τ᾿ ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, (και τα ζουμιά, αν έχει βγάλει).
Συνεχίζουμε τυλίγοντάς τα, μέσα στην  λαδόκολλα, (Εάν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη).
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για 3 - 3½ ώρες περίπου. (Εξαρτάται από την ηλικία του ζώου). 
Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Λίγο πριν το τέλος, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. 

Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Σερβίρουμε απαραίτητα με σαλάτα της αρεσκείας μας και οπωσδήποτε με πατάτες τηγανιτές.

Δεν επιτρέπεται να το βάλουμε στο τραπέζι μας, χωρίς ένα δυνατό, σπιτικό κοκκινέλι.


2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΦΙΛΕ ,Η ΦΙΛΕ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΥΛΥΚΑ Αντι για λαδοκολα το ρινω μεσα σε σταμνα κομενη και σκεπαστη ( οριζοντια ) σφραγιζω με ζυμαρι ανακατεμενο με σταχτη ,για ευκολο ξεσφραγιμα και δεν λερρονω το πιλινο επισης στο μαριναρισμα και σιτεμα σο Ψυγειο , την πασαλειβω με,,,,,,,,,,Ακτινιδιο και τα ενζυμα που περεχει την μαλακωνει σαν να τρως Συκωτακια,, Μπραβω , και καλη Ορεξη ,,,! οσο για κοκκινελι ? Ε ! ειμαι Αμπελουργος ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Γιάννη, χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
      Με τον ίδιο τρόπο, σε στάμνα με ζυμάρι, έκανε κάποια φαγητά και η γιαγιά μου, αργότερα θα δημοσιεύσω μερικά.
      Όσο για τη μαρινάδα δεν την ήξερα, θα τη δοκιμάσω και με την άδειά σου θα την παρουσιάσω.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους