Header Ads

Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ»

Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η συνταγή γι᾿ αυτό το πολύ αφράτο και «κολασμένο» γαλακτομπούρεκο, είναι της αγαπημένης μου θείας, της Ελένης. Είναι ακριβώς η ίδια συνταγή που έφτιαχνε για πάρα πολλά χρόνια, σε πολύ γνωστό ζαχαροπλαστείο της Πάτρας που εργαζόταν.
Το μόνο κακό με αυτό το καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο, είναι ότι τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα!!!

Γαλακτομπούρεκο πολύ αφράτο και γευστικό

Υλικά

•    1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
•    600 ml. φρέσκο γάλα
•    400 ml. κρέμα γάλακτος
•    ½ φλυτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
•    1½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
•    3 κουτ. σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
•    4 αυγά φρέσκα
•    2 βανίλιες
•    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•    1 πακέτο (250 γρ.) φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων.

   Για το σιρόπι

•    700 γραμ. ζάχαρη
•    400 γραμ. νερό
•    1 πορτοκάλι (τη φλούδα και το χυμό του)
•    1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
•    1 ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, όλα τα υλικά για το σιρόπι, τα βράζουμε για 4' - 5', (από την ώρα που αρχίσει να βράζει), αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και το χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Συνεχίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια, με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα, κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά, να πήξει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη.

Την αποσύρουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, για να μην κάνει πέτσα.
(Σε περίπτωση που μας σβολιάσει, την χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός).
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ ασπράδια με το μίξερ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια, σ᾿ ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στη μαρέγκα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά, (με απαλές κινήσεις, να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα), να ενωθούν τ᾿ αυγά και τ᾿ αδειάζουμε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας το μείγμα προσεκτικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ή ένα ταψί Ν°34 ή 36 (διαμ. 34 ή 36 εκ.) μ᾿ ένα πινέλο, στον πάτο και τα πλαϊνά του, κι αρχίζουμε να στρώνουμε τα μισά φύλλα, συνήθως 5, τα οποία βουτυρώνουμε πολύ καλά, ένα - ένα και στα πλαϊνά τους.
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε την κρέμα στα στρωμένα φύλλα και την απλώνουμε να πάει παντού.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα ραντίζουμε με βούτυρο.
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στρώνουμε από πάνω  ένα - ένα τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά, πολύ καλά.
Με το πινέλο μπήγουμε τις άκρες, των επάνω φύλλων, στα πλαϊνά του ταψιού, να μπούνε μέσα.
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χαράζουμε το γλυκό παράλληλα και περιχύνουμε µε το υπόλοιπο βούτυρο το φύλλο και τις χαρακιές.
Ραντίζουμε µε μπόλικο νερό, (μην το φοβηθείτε) τα φύλλα στην επιφάνεια και ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό, παίρνουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει και μ᾿ ένα κουτάλι, αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά, επάνω στα φύλλα, φροντίζοντας να βραχούν, πάρα πολύ καλά.
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαλακτομπούρεκο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και να πιει το σιρόπι του, χωρίς να το σκεπάσουμε, γιατί θα μαλακώσει το φύλλο, απ᾿ τους ατμούς.

Το σερβίρουμε κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και προσπαθούμε να το φάμε αργά - αργά!!!

Δείτε επίσης: Γαλατόπιτα σκεπαστή

Δημοσίευση σχολίου

63 Σχόλια

  1. Με την συνταγή σας (απέφυγα μόνο το ξύσμα πορτοκαλιού για να μην επικαλύψει τις άλλες γεύσεις) έφτιαξα ΥΠΕΡΟΧΟ γαλακτομπούρεκο!!!
    Πραγματικά διεξοδικές οι οδηγίες σας, δεν μου άφησαν οποιαδήποτε αμφιβολία κατά την εκτέλεση.
    Εχετε τις δικές μου ευχαριστίες, αλλα και όσων έφαγαν το γλυκό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ή φίλη dtel καλώς όρισες.
      Με ή χωρίς ξύσμα πορτοκαλιού, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά.
      Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα, που από ότι μου λες, άρεσε και σε σας πάρα πολύ.

      Διαγραφή
  2. Παράλειψή μου :είμαι νέα φίλη σας, η Δέσποινα και μου αρέσουν πολύ οι οδηγίες που δίνετε για τις συνταγές σας. Εχουν μια απροσδιόριστη δυνατότητα, να δείχνουν αυτό το "κάτι" που χρειάζεται η νοικοκυρά, όταν εκτελεί συνταγές. Ειλικρινά, δεν μπορώ ακριβώς να το προσδιορίσω, ή μάλλον τώρα που το σκέπτομαι, είναι η ικανότητά σας να δίνετε και τα απειροελάχιστα μικρά μυστικά, που λύνουν όλες τις απορίες.....Κάπως έτσι...Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινά μου και πάλι καλώς όρισες. Η μεγαλύτερη χαρά μου, είναι το να μπορέσω να μεταφέρω σε αυτόν που διαβάζει την κάθε συνταγή, λίγη από την αγάπη που έβαζε στα φαγητά, η γιαγιά μου. Και πάλι σ᾿ ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια.
      Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  3. ειναι εξαιρετικη συνταγη...η διαφωνια μου ειναι ως προς το πορτοκαλι που το αντικαθηστω με λεμονι και την παραλειψη της κανελας...η κρεμα γαλακτος κανει την διαφορα....Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χωρίς να το έχω φτιάξει όπως περιγράφεις, πιστεύω ότι θα είναι εξίσου λαχταριστό.

      Διαγραφή
  4. πραγματικα το πιο σπεσιαλ γαλακτομπουρεκο που εχω φτιαξει εως τωρα! σας ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο, πεντανόστιμο! Το έφτιαξα χτες και καταναλώθηκε ένα πυρέξ με δεκαπέντε κομμάτια από το προκείμενο έδεσμα, από τρία άτομα σε λιγότερο από 24ωρο. Ευχαριστούμε και πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ από καρδιάς, για τα καλά σας λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικο το εφτιαξα και ˊγω σημερα κ ηταν πραγματικα υπεροχο!!!!Τα αυγχρητηρια μου κα Γιωτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεσπέσιο! Μεγάλη επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπαρχουν λογια να το περιγραψω!!!!!!! Πραγματικα τελειο..........εκανα δυο ταψια και δεν εμεινε τπτ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ όλους, για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα!!! Αν και το γαλακτομπούρεκο σπάνια το τρώγω, χθες το έφτιαξα πρώτη φορά για το συζυγό μου που είχε γενέθλια επειδή το λατρεύει. Ο τρόπος που περιγράφεις τη συνταγή μου έδωσε κίνητρο για να το φτιάξω αν και στην πιο ελαφριά εκδοχή του χωρίς κρέμα γάλακτος και κορν φλάουρ και με 1 λίτρο γάλα. Ήταν υπέροχο!! Ευχαριστώ πολύ!!!
    Στο blog μου κάνω αναφορά στη βοήθειά σας: http://oneirotexnhmafroditi.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html
    Αν θέλετε περάστε μια βόλτα! Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφροδίτη καλώς όρισες. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να βοηθήσω.
      Η παραλλαγή σου ακούγεται ενδιαφέρουσα και θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή.
      Με την πρώτη ευκαιρία, σίγουρα θα περάσω από το μπλογκ σου.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ...ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΡΕΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΚΟΥΖΙΝΑ...Η ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ...ΓΙΑΜΙ ΓΙΑΜΙ ΓΙΑΜΙ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕ!!!!!!!
    ΛΙΒΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυριδούλα μου σ' ευχαριστώ από καρδιάς, για το τόσο ευγενικό σου σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Εφτιαξα αυτο το γΑλακτομπουρεκο και ολοι μου ζητουσαν κι αλλο φα-ντα-στι-κο.

      Διαγραφή
  13. Καλημερα σας!!! Το γαλακτομπουρεκο ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου γλυκα. Βρισκω πολυ ενδιαφερουσα αυτη την "πλουσια" εκδοχη του. Επιπλεον τα σχολια δεν μου αφηνουν καμια αμφιβολια για την νοστιμια του. Θελω να ρωτησω αv ειναι ευκολο να το κανω σε ρολα, ατομικα δηλαδη. Θa το εκτιμουσα πολυ αv μπορουσατε να μου απαντησετε σχετικα. Σε καθε περιπτωση θa το φτιαξω οπωσδηποτε. Με εκτιμηση, Δημητρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα καλησπέρα. Και βέβαια γίνεται ρολάκια. Αν κάνεις λίγο υπομονή θα δημοσιεύσω αυτήν τη συνταγή τις επόμενες μέρες.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας! Η συνταγή φαίνεται πολύ καλή και πιστεύω η κρέμα γάλακτος είναι που κάνει τη διαφορά :D Μπορείτε να μου δώσετε τον σύνδεσμο για τη συνταγή με τα ρολάκια ώστε να τα φτιάξω σήμερα?? Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς φίλη/ε θα πρέπει να κάνετε υπομονή, γιατί δεν την έχω δημοσιεύση ακόμη.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα σας, μετά από αρκετά χρόνια αποφάσισα να κάνω μια δεύτερη προσπάθεια να φτιάξω γαλακτομπούρεκο (ζω και εγώ στην Πάτρα και Αποκριά χωρίς γαλακτομπούρεκο δεν γίνεται). Όταν διάβασα τη συνταγή σας ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του και δεν έπεσα έξω. Είναι "απλά" εξαιρετικό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριώτισσα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.

      Διαγραφή
  15. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Ή ΤΟ ΧΥΜΑ ΤΟ ΑΓΝΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΟΠΩς ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βούτυρο είναι αυτό που χρησιμοποιούμε στα Πασχαλινά κουλούρια, το καθαρό.
      Καλή Σαρακοστή.

      Διαγραφή
  16. και εγω το εφτιαξα. ειναι υπέροχο κ πολύ ευκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω το εφτιαξα κ το πηγα ανημερα του Πασχα στην πεθερα μου (φρεσκοπαντρεμενη). Εδωσε σε ολη τη γειτονια. Την επαιρναν μετα τηλ.και της ελεγαν "σε κοροιδευει η νυφη σου, αυτο ειναι αγοραστο". Χαχαχαχα σ´ευχαριστωωωωω πολυ για τη συνταγη. Καταπληκτικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρόη μου καταρχήν να ζήσετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!
      Χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησα να εντυπωσιάσεις την πεθερά σου. Όσο για τις γειτόνισσές της, απλά δώσε τους την συνταγή.

      Διαγραφή
  18. Geia sas! Meno sto eksoteriko kai tha ithela para poli na kano aftin ti toso oraia sindagi!! Boreite omos na mou peite gia to simigdali, to corn flour, tin sachari kai to voutiro posa gramaria einai? (giati den ksero posa na valo se flitzania...)
    Sas efcharisto para para poli gia oles tis toso oraies sindages sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη/ε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Οι αναλογιές σε γραμμάρια είναι: σιμιγδάλι 90 γρ., κορν φλάουρ 60 γρ., ζάχαρη 360 γρ. και βούτυρο 100 γρ. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  19. Απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!! Το έφτιαξα και ξετρελαθήκαν όλοι (καμιά 15αριά άτομα). Είναι όντως από τα πιο ωραία γαλακτομπούρεκα... Σε βγάζει σίγουρα ασπροπρόσωπη... και πάλι Ευχαριστούμε πολύ κ. Γιώτα είστε Υπέροχη όπως και η μαγειρική σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργία μου εγώ σ' ευχαριστώ, για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά. Είμαι πολύ χαρούμενη που σας άρεσε.

      Διαγραφή
  20. καταπληκτική συνταγή........εγινε τέλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οταν θελω να μαγηρεψω κατι καινουργιο να ξερεις πως ΠΑΝΤΟΤΕ ψαχνω τα φαγητα σου. Δεν θα επρεπε να το σχολιαζα εδω περα αλλα ο μουσακας σου λατρευτηκε ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.

      Διαγραφή
  22. Είναι πρώτη φορά που κάνω γαλάκτομπουρεκο έγινε τέλειο ..Σε ευχαριστώ πολύ τέλεια η συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το εχω κανει αρκετές φορές και ειναι απλά ΤΕΛΕΙΟ! !!!!τωρα λεω να το φτιαξω με φυλλο κανταιφι και θα θελα να ρωτησω οι αναλογιες των υλικων ειναι ιδιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Θα το φτιάξω αύριο το βράδυ για τη γιορτούλα του γιού μου. Πώς το συντηρούμε θέλω να ρωτήσω για να παραμείνει τραγανό το φύλλο κρούστας.Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου χρόνια πολλά, καλή χρονιά και να χαίρεσαι το παλικάρι σου. Για να μείνει το φύλλο τραγανό, άφησε το γλυκό εκτός ψυγείου.

      Διαγραφή
  25. Ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου! Αν πετύχει ο άνδρας μου θα ξετρελαθεί, είναι το αγαπημένο του γλυκό! Ο δε γιος μου τώρα μαθαίνει τις γεύσεις, είναι 4 και...Και από ότι θυμάμαι θα είναι το πρώτο γαλακτομπούρεκο που θα φάει! Θα γράψω σχετικά με το αποτέλεσμα εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Νομίζω η κρέμα είναι αυτή που χρειάζεται να πετύχει πάνω από όλα. Η κρέμα αυτή είναι εξαίσια. Το ξύσμα πορτοκαλιού αφήνει στο τελείωμα μια εξαίσια αμυδρή φρουτώδη γεύση που λίγο εξουδετερώνει αυτή την απόλυτη γεύση βουτύρου που θα είχε αν δεν το βάζαμε. Είναι πολύ ωραίο πραγματικά. Εγώ κάτω από το πρώτο φύλλο-αυτό του ταψιού έβαλα ένα βούτυρο, αυτό που πουλάνε στο βάζο λιωμένο. Δεν έπρεπε τελικά, έχει μια μυρωδιά,εκτός αν αυτή η μυρωδιά οφείλεται σε κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ. Οπότε όσοι το φτιάξετε απλά μην το προτιμήσετε. Κάτι άλλο, τώρα. Το σιρόπι μου φαίνεται λίγο αραιό. Μήπως αν μπει ψυγείο όλο τογλυκό να πήξει περισσότερο? Επίσης, αν μπει ψυγείο θα μαλακώσει, ε? Μμμμ κρίμα γιατί μου αρέσει πιο πολύ το γλυκό αυτό κρύο.Όπως και ναχει, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου δεν καταλαβαίνω αν άλλαξες όλο το βούτυρο και γιατί ή αν έβαλες το λιωμένο βούτυρο επιπλέον. Όσο για το σιρόπι, αν σου βγήκε αραιό, ήθελε λίγο ακόμη βράσιμο. Αν το βάλεις στο ψυγείο, θα σου μαλακώσουν τα φύλλα.

      Διαγραφή
  27. Τελικά το σιρόπι έπρεπε να είναι έτσι κάπως αραιό και ελαφρύ , μια χαρά δηλαδή, απλά εγώ δεν είχα ξαναφτιάξει γαλακτομπούρεκο και δεν είχα εμπειρία. Αφού κρύωσε σιροπιασμένο, είχε όντως μια μυρωδιά -το βούτυρο κλαριφιέ το χρησιμοποίησα μόνο για να βουτυρώσω το πυρέξ, σε όλ το γλυκό χρησιμοποίησα βούτυρο τύπου κερκύρας. Τελικά το επόμενο πρωί δεν είχε καμία μυρωδιά, ήταν εξαιρετικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αυτη τη στιγμη εχω το γλυκο στη κουζινα δοκιμασα λιγο τη κρεμα ειναι απιστευτη,εγω βαζω βανιλια αυθεντικη βγαζει απιστευτη μυρωδια,και στο σιροπακι δεν προσθεσα το χυμο πορτοκαλιου μονο τη φλουδα τωρα περιμενουμε να δουμε το αποτελεσμα σε ευχαριστω για τη συνταγη να εισαι καλα . Α καλη χρονια να εχεις με υγεια και γαληνη στο σπιτικο σου ,φιλια απο χιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχετε.

      Διαγραφή
  29. Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή!!! Τη αισθητή διαφορά κάνει το κορν φλάουρ στη κρέμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξαιρετική συνταγή.Με έβγαλε ασπροπρόσωπη στους αρραβώνες του παιδιού μου. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να τη δοκιμάσουν. Η επιτυχία και τα θετικά σχόλια είναι σίγουρα!!! Σας ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να σου ζήσουνε τα παιδιά, κι η ώρα η καλή!

      Διαγραφή
  31. Τελειο συγχαρητηρια,αγαπημενο γλυκο καιβη συνταγη βεβαια ,ευκολη,νοστιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Το γαλακτομπούρεκό σας θα μας συντροφεύσει στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι γιατί είναι α-πί-στευ-το. Απλώς ήθελα να ρωτήσω τι διάσταση πρέπει να έχει το ταψί , και συγκεκριμένα αν μπορώ να το φτιάξω σε ορθογώνιο ταψί sanitas. Στο ύψος μήπως έχω θέμα. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχεις. Μπορείς να φτιάξεις το γαλακτομπούρεκο και σε ορθογώνιο ταψί, αρκεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από 32x25 εκατοστά που είναι το δικό μου στις φωτό, γιατί βγαίνει πολύ χοντρό.

      Διαγραφή
  33. άρα μεγαλύτερο από 32 μήκος25 πλάτος και ύψος..? Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Δυστυχώς το γαλακτομπούρεκο δε μου πέτυχε αυτή τη φορά..."Έκατσε" όταν το κόψαμε, ενώ μέχρι τότε έδειχνε μια χαρά. Δηλαδή δεν κοβόταν σε κομμάτια. Αυτό που έκανα διαφορετικό ήταν ότι το έφτιαξα σε ταψί sanitas μεγάλο, που δεν είναι σταθερό ταψί όπως ένα πυρέξ.και έβαλα κρέμα γάλακτος 12 τοις εκατό λιπαρά. Η συνταγή είναι καλή και το ξέρω γιατί την έχω ξανακάνει οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η κρέμα έπηξε και έγινε παχύρευστη οπότε δε νομίζω ότι έφταιξε η κρέμα γάλακτος...Στενοχωρήθηκα που συνέβη αυτό γιατί είναι κοπιαστικό γλυκό...Θα θελα τη γνώμη σας...Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Λυπάμαι που το γαλακτομπούρεκο δεν σου έγινε όπως το ήθελες. Από αυτά που μου γράφεις φαίνεται πως το γλυκό δεν ήταν σωστά και ομοιόμορφα ψημένο, κι αυτό μάλλον οφείλεται στο ταψί που χρησιμοποίησες. Την επόμενη φορά ψήσε το σε ένα κανονικό ταψί, για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  35. Είναι η καλύτερη συνταγή με διαφορά!!! Σας διαφημίζω παντού!! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τελεια συνταγη. Φανταστικη. Την εχω φτιαξει πολλες φορες αλλα ηθελα να ρωτησω γινεται να την ετοιμασω απο το βραδυ να την βαλω ψυγειο κ την επόμενη να την ψήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου δεν γίνεται να ετοιμάσουμε το γαλακτομπούρεκο από το βράδυ και να το ψήσουμε την άλλη μέρα, γιατί θα λασπώσουν τα φύλλα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ετοιμάσουμε τη γέμιση από το βράδυ και, πριν την χρησιμοποιήσουμε, να την αφρατέψουμε μ' έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.