Header Ads

Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα

Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα
Ένα εξαιρετικό πιάτο, μια διαφορετική πρόταση, γι᾿ αυτούς που βαρέθηκαν ή δεν τους αρέσει ο τηγανιτός βακαλάος και η σκορδαλιά.
Γίνεται νοστιμότατο, και αρέσει πολύ περισσότερο στα παιδιά, ενώ αν βρούμε ώριμες ντομάτες, το αποτέλεσμα είναι απλά ... φανταστικό!

Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα


Υλικά

•    1 κιλό ή 4 - 5 κομμάτια μπακαλιάρο παστό ή φιλέτο κατεψυγμένο
•    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    3 ντομάτες ώριμες στο μούλτι
•    3 κρεμμύδια σε φέτες
•    3 σκελίδες σκόρδο
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    ½ ματσάκι μαϊντανό
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    αλεύρι - ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, (οδηγίες εδώ).

Σ᾿ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι, αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, κι από τις δύο πλευρές.
Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι, χοντροκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Σε μια πλατιά, (πλασωτέ) κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Όταν τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και τελειώνουμε με τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε δύο κούπες νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 20' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει με λίγη σάλτσα, (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό).
Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προσθέτουμε το μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' ακόμη, ώσπου να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

(Όταν βάλουμε το μπακαλιάρο, δεν ανακατεύουμε για να μην τον λιώσουμε, αλλά κουνάμε συνέχεια την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει).

-- Εναλλακτικά , μπορούμε να τελειώσουμε το φαγητό μας στο φούρνο.

 Δείτε επίσης: Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ -ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΦΑΓΗΤΟ- ΔΕΝ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.