Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Οι μπακαλιαροκροκέτες, είναι ένας νόστιμος και τραγανός μεζές, με πολύ ωραία κρούστα, που αρέσει πολύ σ᾿ όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.
Επειδή είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ανάρπαστες, βεβαιωθείτε ότι φτιάχνετε αρκετές, γιατί μάλλον θα σας λείψουν.


Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα

Υλικά

•    500 γραμ. μπακαλιάρος, καθαρισμένος και ξαλμυρισμένος
•    2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
•    4 - 5 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
•    ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
•    ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
•    2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
•    1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
•    250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    1 αυγό
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Αν είναι παστός, πρέπει να τον ξαρμυρίσουμε τοποθετώντας το σε νερό.
Διαλέγουμε φιλέτα μπακαλιάρου χοντρά, (ξαλμυρίζουν πιο εύκολα και είναι πιο αφράτα).


Στη συνέχεια, κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον τοποθετούμε από την προηγούμενη μέρα σε μπολ.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Τον σκεπάζουμε με νερό, τον βάζουμε στο ψυγείο και τον αφήνουμε για 12 - 24  ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 3 - 4 ώρες, τουλάχιστον πέντε φορές. (Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει).
Αφού ξαλμυρίσει (τον δοκιμάζουμε), τον αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά, τραβάμε κι αφαιρούμε το δέρμα και τυχόν κόκκαλα, που υπάρχουν.

Αν είναι κατεψυγμένος, τον αφήνουμε να ξεπαγώσει, τραβάμε κι αφαιρούμε το δέρμα και όσα κόκκαλα έχει και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Με τα δάχτυλά μας, μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες, τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε μέσα τ᾿ αυγό, ελαφρά χτυπημένο και την μπύρα.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός και έπειτα αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο, στο ψυγείο, για τουλάχιστον 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να απορροφήσει το πολύ λάδι και να στραγγίσουν.
Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους