Δεν ξέρω αν υπάρχει μεζές με περισσότερους φίλους, απ᾿ ότι οι γεμιστές πιπεριές.
Φτιάξτε τις και δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο.
Νοστιμότατες, εύκολες και γρήγορες στο μαγείρεμα, τρώγονται ζεστές, αλλά και κρύες.
Υλικά
• 25 μέτριες πιπεριές κέρατο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 5 φέτες ζαμπόν ή πάριζα σε κυβάκια
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 αυγό
• 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
• λίγο ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξτε τις και δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο.
Νοστιμότατες, εύκολες και γρήγορες στο μαγείρεμα, τρώγονται ζεστές, αλλά και κρύες.
Πιπεριές γεμιστές με ζαμπόν και τρία τυριά
Υλικά
• 25 μέτριες πιπεριές κέρατο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 5 φέτες ζαμπόν ή πάριζα σε κυβάκια
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 αυγό
• 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
• λίγο ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους. Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο). |
|
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά, το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα. |
|
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους. Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′- 40΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους. Δείτε επίσης: Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα |
5 Σχόλια
τις εφτιαξα, παρα πολυ ωραιες. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλγα μου καλώς όρισες.
ΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε.
πω πωωω!!!τρομερες οι πιπεριες σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που θα σου πρότεινα, είναι να ετοιμάσεις την γέμιση από την προηγούμενη και να τις γεμίσεις πριν τις ψήσεις.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.