Πρόκειται για έναν από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες, που όμως τώρα πια, μπορούμε να τον απολαμβάνουμε συνεχώς, όλο το χρόνο.
Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο ότι δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο.
Υλικά
• 20 μέτριες πιπεριές κέρατο
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στειμμένες και ψιλοκομμένες
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 αυγό φρέσκο
• 150 γραμ. φέτα τρίμμα
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο ότι δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο.
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα
Υλικά
• 20 μέτριες πιπεριές κέρατο
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στειμμένες και ψιλοκομμένες
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 αυγό φρέσκο
• 150 γραμ. φέτα τρίμμα
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους. Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο. Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι. |
|
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους. Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους. Τεμάχια: 20 Δείτε επίσης: Πιπεριές γεμιστές με φέτα, σε σάλτσα ντομάτας |
13 Σχόλια
Πάρα πολύ καλή συνταγή!!Προσθεσα και λίγο ανθότυρο για να καλυψω την ποσότητα των τυριών...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες.
ΔιαγραφήΠολύ καλή η ιδέα σου, θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
Πολύ καλή! Εγώ τις γεμίζω με gouda και ζαμπόν τριμένο και τις κάνω στο τηγάνι με ελαιόλαδο! Γίνονται φανταστικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατες πρέπει να γίνονται. Σίγουρα θα τις δοκιμάσω.
Διαγραφήαλλά σίγουρα πολύ παχυντικές με αυτόν τον τρόπο
ΔιαγραφήΑν δεν εχω κεφαλοτυρι ποιο τυρι μου προτεινετε να βαλω ωστε να μην σκεπαστει η γευση της φετας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα.
Διαγραφήκαλησπερα! τι εχω τωρα στο φουρνο και ανυπομονω!! ειχα πολυ λιγη φετα οποτε συμπληρωσα με τριμμενη παρμεζανα και για να μην ειναι πολυ ρευστο το μιγμα εριξα και λγη τριμμενη φρυγανια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου αν περισσέψει καμία, φώναξέ με.
ΔιαγραφήΠάρα πολύ ώραια συνταγή!εγώ δεν έβαλα σκόρδο αλλά πρόσθεσα ανθότυρο και κόκκινη πιπεριά.την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με πιπεριές Φλωρίνης!και πάλι μπράβο για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή και πολυ καλοκαιρινή,τις έφτιαξα ,οπως έκανα και μια τηγανιά ντοματοκεφτέδες ξεχωριστά διπλα,μονο που τα κοτσάνια τα στερέωσα με οδοντογλυφίδες για να μην φύγουν κατα το ψήσιμο.Συνοδευσα με παγωμένη μπυρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.