Header Ads

Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν

Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν ξέρω αν υπάρχει μεζές με περισσότερους φίλους, απ᾿ ότι οι γεμιστές πιπεριές.
Φτιάξτε τις και δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο.
Νοστιμότατες, εύκολες και γρήγορες στο μαγείρεμα, τρώγονται ζεστές, αλλά και κρύες.

Πιπεριές γεμιστές με ζαμπόν και τρία τυριά


Υλικά

•   25 μέτριες πιπεριές κέρατο
•   100 γραμ. γκούντα τριμμένη
•   50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•   150 γραμ. κασέρι τριμμένο
•   5 φέτες ζαμπόν ή πάριζα σε κυβάκια
•   1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•   1 αυγό
•   1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
•   λίγο ελαιόλαδο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα  κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο).
Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά, το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.
Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές με τρία τυριά και ζαμπόν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.
Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′- 40΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Δείτε επίσης: Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.