Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι)

Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας απλός, αλλά πάρα πολύ ωραίος χυλός με αλεύρι, μπύρα και ασπράδια αυγών, για να πανάρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά μας, έτσι ώστε να γίνονται πιο νόστιμα, να παραμένουν ζουμερά μέσα και να κάνουν μια πολύ ωραία και τραγανή κρούστα απ' έξω. Πρέπει να τον δοκιμάσετε οπωσδήποτε!


Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι)


Υλικά

•    1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1 κουτί μπύρα ή σόδα (330 ml)
•    2 ασπράδια αυγών
•    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε προσεκτικά την μπύρα ή τη σόδα και μ᾿ ένα κουτάλι, δουλεύουμε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει λείο.
Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν θέλουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζουμε περισσότερο αλεύρι.
Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται.
Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χυλός για τηγάνισμα (κουρκούτι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε με δυο πηρούνια τ᾿ ασπράδια σε μαρέγκα και τ᾿ ανακατεύουμε απαλά, μέσα στο χυλό. (Για να είναι πιο αφράτος ο χυλός μας, τα ασπράδια τα ρίχνουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε).
 

Ο χυλός μας είναι έτοιμος για χρήση.


3 σχόλια:

  1. σαν καραβομαγειρας, θα ηθελα να σας πω την ταπεινή μου άποψη.. ο,τέλειος χυλός για κρισπι τηγανισμα,θελει οπωσδήποτε και bakin powder,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.