Ένας απλός, αλλά πάρα πολύ ωραίος χυλός με αλεύρι, μπύρα και ασπράδια αυγών, για να πανάρουμε τα λαχανικά μας, έτσι ώστε να γίνονται πιο νόστιμα, να παραμένουν ζουμερά μέσα και να κάνουν μια πολύ ωραία και τραγανή κρούστα απ' έξω. Πρέπει να τον δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Kουρκούτι μπύρας για τηγάνισμα
Υλικά
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτί μπύρα ή σόδα (330 ml)
• 2 ασπράδια αυγών
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και μετά ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε προσεκτικά την μπύρα ή τη σόδα, και μ᾿ ένα κουτάλι, δουλεύουμε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει λείο. |
|
Αν θέλουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζουμε λίγο περισσότερο αλεύρι. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται. |
|
Χτυπάμε
με δυο πηρούνια τ᾿ ασπράδια σε μαρέγκα και τ᾿ ανακατεύουμε απαλά, μέσα στο χυλό. (Για να είναι πιο αφράτος ο χυλός μας, τα ασπράδια τα ρίχνουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε). Ο χυλός μας είναι έτοιμος για χρήση. -- Εναλλακτικά, μπορούμε να μην χωρίσουμε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού και απλά να το χτυπήσουμε ελαφρά, όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε κροκέτες μπακαλιάρου. Δείτε επίσης: Χυλός - ζύμη για πίτες |
3 Σχόλια
σαν καραβομαγειρας, θα ηθελα να σας πω την ταπεινή μου άποψη.. ο,τέλειος χυλός για κρισπι τηγανισμα,θελει οπωσδήποτε και bakin powder,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΙΘΑΝΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάσω μου να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.