Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας

Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές, για να γίνουν πολύ ζουμερά και νόστιμα, μέσα σε μια υπέροχη, τραγανή κρούστα.
Ναι, είναι τόσο πολύ απλό και εύκολο να τα φτιάξουμε, και η γεύση τους είναι τόσο πολύ ωραία, που θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα!


Τηγανιτά λαχανικά βουτηγμένα σε χυλό μπύρας


Υλικά

•    2 μελιτζάνες φλάσκες
•    2 κολοκυθάκια
•    4 πιπεριές
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το χυλό

•    1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1 κουτί μπύρα ή σόδα (330 ml)
•    2 ασπράδια αυγών
•    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε προσεκτικά την μπύρα ή τη σόδα και, μ᾿ ένα κουτάλι, δουλεύουμε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει λείο.
Αν θέλουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα για να σφίξει λίγο, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται.
Έπειτα χτυπάμε με δυο πηρούνια τ᾿ ασπράδια σε μαρέγκα και τ᾿ ανακατεύουμε απαλά, μέσα στο χυλό. (Για να είναι πιο αφράτος ο χυλός μας, τα ασπράδια τα ρίχνουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε).
Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε καλά  τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1 - 2 εκατοστών και τις πιπεριές στα τέσσερα και αλατίζουμε.
Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί και αφού βουτήξουμε τα λαχανικά μας ένα - ένα στο χυλό, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο πλευρές.
Έπειτα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν τα πολλά λάδια και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.