Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας

Τα φαγητά της γιαγιάς - Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας
Η γεύση τους, θα σας ξαφνιάσει!
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να απολαύσετε μελιτζάνες, κολοκύθια και πιπεριές, ζουμερά και πεντανόστιμα, μέσα σε μια τραγανή κρούστα.
Το μεγαλείο της απλότητας.




Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας

Υλικά

•    2 μελιτζάνες φλάσκες
•    2 κολοκυθάκια
•    4 πιπεριές
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το χυλό

•    1 κούπα αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
•    1 κουτί μπύρα ή σόδα, (330 ml)
•    2 ασπράδια
•    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας
Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε προσεκτικά την μπύρα ή τη σόδα και μ᾿ ένα κουτάλι, δουλεύουμε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει λείο.
Αν θέλουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζουμε περισσότερο αλεύρι.
Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται.
Χτυπάμε με δυο πηρούνια τ᾿ ασπράδια σε μαρέγκα και τ᾿ ανακατεύουμε απαλά, μέσα στο χυλό. (Για να είναι πιο αφράτος ο χυλός μας, τα ασπράδια τα ρίχνουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λαχανικά τηγανιτά με χυλό μπύρας
Πλένουμε καλά  τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1 - 2 εκατοστών και τις πιπεριές στα τέσσερα και αλατίζουμε.
Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί και αφού βουτήξουμε τα λαχανικά μας ένα - ένα στο χυλό, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο πλευρές.
Έπειτα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.