Αυγά βραστά σαλάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά σαλάτα
Ένα πολύ ωραίο πιάτο, που τρώγεται όλες τις εποχές, εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο.
Ταυτόχρονα, είναι κι ο πιο ωραίος τρόπος για να καταναλώσουμε τα πασχαλινά αυγά που μας περίσσεψαν.
Δοκιμάστε το, οπωσδήποτε.



Αυγά βραστά σαλάτα

Υλικά

•   4 αυγά
•   2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•   1
κουτ. σούπας ξύδι
•   2
κουτ. σούπας μαγιονέζα
•   5 - 6 ελιές
•   ρίγανη (προαιρετικά)
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν την φτιάξουμε μετά το Πάσχα και έχουμε κόκκινα αυγά, απλά τα καθαρίζουμε.

Διαφορετικά, σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τ᾿ αυγά για 12΄- 13΄ λεπτά, (λεπτομέρειες Εδώ).

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά σαλάτακρύο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Έπειτα τα κόβουμε στα τέσσερα, τα περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη και τις ελιές και τα συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους



Google+ Followers