Αυγά βραστά σαλάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά σαλάτα
Ένα πολύ ωραίο πιάτο, που τρώγεται όλες τις εποχές, εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο.
Ταυτόχρονα, είναι κι ο πιο ωραίος τρόπος για να καταναλώσουμε τα πασχαλινά αυγά που μας περίσσεψαν.
Δοκιμάστε το, οπωσδήποτε.



Αυγά βραστά σαλάτα

Υλικά

•   4 αυγά
•   2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•   1
κουτ. σούπας ξύδι
•   2
κουτ. σούπας μαγιονέζα
•   5 - 6 ελιές
•   ρίγανη (προαιρετικά)
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν την φτιάξουμε μετά το Πάσχα και έχουμε κόκκινα αυγά, απλά τα καθαρίζουμε.

Διαφορετικά, σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τ᾿ αυγά για 12΄- 13΄ λεπτά, (λεπτομέρειες Εδώ).

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε Τα φαγητά της γιαγιάς - Αυγά βραστά σαλάτακρύο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Έπειτα τα κόβουμε στα τέσσερα, τα περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη και τις ελιές και τα συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους