Συνταγή για παραδοσιακή, πεντανόστιμη ψαρόσουπα, που θυμίζει πολύ κακαβιά, και αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά. Γίνεται με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού μάς αρέσει, βακαλάο, πέρκα, κ.α., ή με πετρόψαρα, βραστόψαρα ή και με συνδυασμό μεταξύ τους. Φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες, και θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
• 1 κιλό βακαλάο φιλέτο
• 3 - 4 πατάτες
• 3 κρεμμύδιαΨαρόσουπα με Μπακαλιάρο και Λαχανικά, χυλωμένη σαν Κακαβιά
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1 κιλό βακαλάο φιλέτο
• 3 - 4 πατάτες
• 2 - 3 καρότα
• 1 ντομάτα
• ½ ματσάκι σέλινο
• 70 γραμ. ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ ή αλεύρι
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό που να τα σκεπάζει.
Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα βάζουμε μισοσκεπασμένα να βράσουν, σε μέτρια φωτιά, για 15 - 20 λεπτά.
Στο μεταξύ κόβουμε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια, κι αν είναι αποψυγμένο το στείβουμε λίγο, για να μην βγάλουν πολλά νερά στην κατσαρόλα.
Όταν κοντεύουν τα λαχανικά, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, τοποθετούμε τα ψάρια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ, κουνάμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης: Κολιοί (κολέοι) αλά Σπετσιώτα
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.