Συνταγή για βελούδινο, ανάλαφρο και πεντανόστιμο πουρέ, μόνο με ζωμό πατάτας και ελαιόλαδο.
Γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι ιδανική για vegan και χορτοφαγική διατροφή.
Συνδυάζεται καταπληκτικά με κρεατικά, κοτόπουλο ή ψάρι, ενώ άνετα τρώγεται και σκέτος, σαν ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.
Υλικά
• 1,5 κιλό πατάτες βρασμένες
• 230 γραμ. (1 φλ. τσαγιού) ελαιόλαδο
• 300 γραμ. (1¼ φλυτζ. τσαγιού) ζωμό πατάτας
• 1 - 2 κουτ. σούπας αλάτι
• 4 - 5 κουτ. σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιούΓίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι ιδανική για vegan και χορτοφαγική διατροφή.
Συνδυάζεται καταπληκτικά με κρεατικά, κοτόπουλο ή ψάρι, ενώ άνετα τρώγεται και σκέτος, σαν ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.
Πουρές πατάτας, εύκολη συνταγή για vegan & vegetarian
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1,5 κιλό πατάτες βρασμένες
• 230 γραμ. (1 φλ. τσαγιού) ελαιόλαδο
• 300 γραμ. (1¼ φλυτζ. τσαγιού) ζωμό πατάτας
• 1 - 2 κουτ. σούπας αλάτι
• μοσχοκάρυδο
• άσπρο πιπέρι
• μαϊντανός ή άνηθος ή μάραθος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στα δύο, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, τις αλατίζουμε και τις να βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. | |
Έπειτα τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα λεκανάκι και κρατάμε 1¼ φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που τις βράσαμε. Αρχίζουμε να τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε το μισό λάδι λίγο λίγο και στη συνέχεια το υπόλοιπο εναλλάξ με το ζουμί από τις πατάτες. | |
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τέλος το ξύδι ή το λεμόνι. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αν χρειάζεται και τον αφήνουμε να σταθεί για λίγο. Όταν είναι να τον σερβίρουμε ρίχνουμε τον μαϊντανό και απολαμβάνουμε. Δείτε επίσης: Σκορδαλιά κόκκινη με παντζάρια και πατάτες |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.