Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά
Υλικά
• εντόσθια από 6 κοτόπουλα
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 φλυτζ. καφέ κρασί
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι - πιπέρι - μπούκοβο (προαιρετικά)
• ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα εντόσθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και, αφού πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε. Έπειτα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε· τα συκωτάκια στα δύο, τις κοιλιές στα τρία, ενώ τις καρδιές τις αφήνουμε ολόκληρες. | |
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2' ακόμη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και νερό, όσο να τα σκεπάζει. | |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα εντόσθια, φροντίζοντας να προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται, μέχρι να βράσουν και να μείνουν με το λάδι τους. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, κι αφήνουμε να τηγανιστούν για 1' - 2' ακόμη, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές. -- Αν τα εντόσθια μας είναι από χωριάτικα κοτόπουλα, θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερο νερό και βράσιμο, από του εμπορίου. Δείτε επίσης: Ομελέτα με εντόσθια κοτόπουλου |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.