Header Ads

Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά

Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτός είναι ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες που υπάρχουν, και ειδικά αν τα εντόσθια είναι από χωριάτικα κοτόπουλα. Βεβαίως και από κρεοπωλείο να τα αγοράσουμε, γίνονται εξίσου ωραία.

Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά


Υλικά

•  εντόσθια από 6 κοτόπουλα 
•  1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•  1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
•  4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•  1 φλυτζ. καφέ κρασί
•  χυμό από 1 λεμόνι
•  αλάτι - πιπέρι - μπούκοβο (προαιρετικά)
•  ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα εντόσθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και, αφού πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε. Έπειτα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε· τα συκωτάκια στα δύο, τις κοιλιές στα τρία, ενώ τις καρδιές τις αφήνουμε ολόκληρες.
Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2' ακόμη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και νερό, όσο να τα σκεπάζει.
Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Εντόσθια κοτόπουλου τηγανιτά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα εντόσθια, φροντίζοντας να προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται, μέχρι να βράσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, κι αφήνουμε να τηγανιστούν για 1' - 2' ακόμη, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές.

-- Αν τα εντόσθια μας είναι από χωριάτικα κοτόπουλα, θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερο νερό και βράσιμο, από του εμπορίου.

Δείτε επίσης: Ομελέτα με εντόσθια κοτόπουλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια