Ένας απίστευτα νόστιμος μεζές, που μαζί με τις πατατούλες γίνεται ακόμα ωραιότερος. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε εμείς το σπληνάντερο ή διαφορετικά να το προμηθευτούμε έτοιμο, από τον κρεοπώλη που εμπιστευόμαστε. Όπως και να 'χει, αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά
• 1 σπληνάντερο σπιτικό ή από τον κρεοπώλη μας
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σπληνάντερο με πατατούλες στη γάστρα
Υλικά
• 1 σπληνάντερο σπιτικό ή από τον κρεοπώλη μας
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το σπληνάντερο στη γάστρα και το περιχύνουμε με λίγο από το λάδι μας. | |
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σ' ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, σκόρδο, ελαιόλαδο, τις ανακατεύουμε, τις τοποθετούμε γύρω από το σπληνάντερο και σε μιαν άκρη ρίχνουμε το νερό. | |
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό μας να ροδίσει. Εννοείται πως αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. Αν όταν ξεσκεπάζουμε τη γάστρα δούμε ότι το φαγητό μας δεν έχει πιει τα ζουμιά του ή δεν έχει ροδοκοκκινίσει αρκετά, μπορούμε να το ψήσουμε για λίγο ακόμα, χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα. Αν θέλουμε, όταν ροδίσει το σπληνάντερο και οι πατάτες, μπορούμε να τα γυρίσουμε κι από την άλλη μεριά, να πάρουν χρώμα. Δείτε επίσης: Τζιγεροσαρμάδες |
1 Σχόλια
πολύ καλή συνταγή, σας ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.