Μια πολύ ωραία παραλλαγή του λαδολέμονου, για να συνοδεύσουμε μπριζόλες και ψητά πουλερικά.
Γίνεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα, με ελάχιστα υλικά, και έχει γεύση που απογειώνει τα πιάτα μας.
Υλικά
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (150 ml.)
• ½ κρασοπότηρο χυμό λεμονιού (75 ml.)
• 2 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό (100 γρ.)
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Γίνεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα, με ελάχιστα υλικά, και έχει γεύση που απογειώνει τα πιάτα μας.
Σάλτσα λαδολέμονο με γιαούρτι
Υλικά
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (150 ml.)
• ½ κρασοπότηρο χυμό λεμονιού (75 ml.)
• 2 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό (100 γρ.)
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στείβουμε το λεμόνι, το σουρώνουμε, και το βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, μέσα σε ένα βαθύ σκεύος. Τα χτυπάμε πολύ καλά, με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν μια λεία και κρεμώδης, παχύρρευστη σάλτσα. |
|
Αν δεν θέλουμε τη σάλτσα μας πολύ κρεμώδη, βάζουμε τα υλικά μας σ᾿ ένα μπολάκι και τα χτυπάμε μ᾿ ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. -- Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να παραλείψουμε τη μουστάρδα. Δείτε επίσης: Σάλτσα Βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.