Header Ads

Λαδολέμονο με γιαούρτι

Λαδολέμονο με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ ωραία παραλλαγή του λαδολέμονου, για να συνοδεύσουμε μπριζόλες και ψητά πουλερικά.
Γίνεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα, με ελάχιστα υλικά, και έχει γεύση που απογειώνει τα πιάτα μας.

Σάλτσα λαδολέμονο με γιαούρτι


Υλικά


•    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (150 ml.)
•    ½ κρασοπότηρο χυμό λεμονιού (75 ml.)
•    2 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό (100 γρ.)
•    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•    ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•    ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στείβουμε το λεμόνι, το σουρώνουμε, και το βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, μέσα σε ένα βαθύ σκεύος.
Τα χτυπάμε πολύ καλά, με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν μια λεία και κρεμώδης,  παχύρρευστη σάλτσα.
Λαδολέμονο με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λαδολέμονο με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν δεν θέλουμε τη σάλτσα μας πολύ κρεμώδη, βάζουμε τα υλικά μας σ᾿ ένα μπολάκι και τα χτυπάμε μ᾿ ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

-- Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να παραλείψουμε τη μουστάρδα.

Δείτε επίσης: Σάλτσα Βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια