Αυγά βραστά τουρσί (ξυδάτα) με αρωματικά βότανα
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 8 -10 αυγά
• 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
• 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 250 γραμ. ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
• 50 - 100 γραμ. ελαιόλαδο
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αν φτιάξουμε το τουρσί μας μετά το Πάσχα και έχουμε κόκκινα αυγά, απλά τα καθαρίζουμε. Διαφορετικά, σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τ᾿ αυγά για 12΄- 13΄ λεπτά, ώστε να γίνουν τελείως σφιχτά. |
|
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε τρεχούμενο νερό να
παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα και
χωρίς να καούμε. Αφού ξεφλουδίσουμε τ' αυγά, τα τοποθετούμε σ' ένα αποστειρωμένο βάζο που να τα χωράει σχεδόν ίσα ίσα και ρίχνουμε τα πιπέρια, το αλάτι, το δεντρολίβανο και τόσο ξύδι που να τα σκεπάζει. Απογεμίζουμε με το λάδι, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα δάχτυλο και σφραγίζουμε το βάζο. |
|
Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο και μετά από τέσσερις πέντε μέρες τα αυγά μας είναι έτοιμα. Διατηρούνται στο ψυγείο για 25 - 30 μέρες. Δείτε επίσης: Αυγά ογκρατέν |
2 Σχόλια
Εγω που δεν εχω instagram να ρωτησω εδω... Μηπως ξερετε πως τα διατηρουμε γιαμερικους μηνες εκτος ψυγείου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντωνία μου επειδή τα αυγά είναι από τα πιο ευπαθή τρόφιμα, ακόμα και τουρσί να τα κάνουμε, δεν γίνεται να διατηρηθούν για πολύ ούτε εντός, πόσο μάλλον εκτός ψυγείου. Τα μαγειρεμένα αυγά, μετά από δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, θεωρούνται ακατάλληλα για κατανάλωση.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.