Header Ads

Αυγά βραστά τουρσί

Αυγά βραστά τουρσί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας εξαιρετικά απλός και εύκολος τρόπος, για να φτιάξουμε ένα νόστιμο ορεκτικό με βραστά αυγά ή για να διατηρήσουμε πολύ περισσότερο τα πασχαλινά αυγά που έχουμε βάψει και μας περίσσεψαν. Ταιριάζουν υπέροχα με ούζο ή τσίπουρο.

Πασχαλινά αυγά τουρσί


Υλικά

•   8 -10 αυγά
•   1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
•   1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
•   ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•   250 γραμ. ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
•   50 - 100 γραμ. ελαιόλαδο
•   1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αν φτιάξουμε το τουρσί μας μετά το Πάσχα και έχουμε κόκκινα αυγά, απλά τα καθαρίζουμε.
Διαφορετικά, σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τ᾿ αυγά για 12΄- 13΄ λεπτά, ώστε να γίνουν τελείως σφιχτά.
Αυγά βραστά τουρσί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά τουρσί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε τρεχούμενο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα και χωρίς να καούμε.
Αφού ξεφλουδίσουμε τ' αυγά, τα τοποθετούμε σ' ένα αποστειρωμένο βάζο που να τα χωράει σχεδόν ίσα ίσα και ρίχνουμε τα πιπέρια, το αλάτι, το δεντρολίβανο και τόσο ξύδι που να τα σκεπάζει. Απογεμίζουμε με το λάδι, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα δάχτυλο και σφραγίζουμε το βάζο.
Αυγά βραστά τουρσί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγά βραστά τουρσί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο και μετά από τέσσερις πέντε μέρες τα αυγά μας είναι έτοιμα.

Διατηρούνται στο ψυγείο για 15 - 20 μέρες.

Δείτε επίσης: Αυγά ογκρατέν

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια