Header Ads

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, γίνεται με άπειρες παραλλαγές στα υλικά και τρώγεται μετά μανίας από μικρούς και μεγάλους.
Σε αυτή τη συνταγή προσθέτουμε υγρή μουστάρδα και τριμμένη μαντζουράνα, που του χαρίζουν πικάντικη γεύση και υπέροχο άρωμα. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Κοτόπουλο με πατάτες, μουστάρδα και μαντζουράνα, ψητό στο φούρνο

Υλικά

•    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
•    1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    ⅔ κρασοπότηρου ελαιόλαδο
•    4 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
•    1 κουτ. γλυκού κοφτό μαντζουράνα ξερή
•    4 - 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
•    ½ κρασοπότηρο νερό (ή και λιγότερο ανάλογα την κουζίνα)
•    1 πρέζα ρίγανη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε πολύ προσεκτικά, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σ' ένα μπωλ.
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα από τα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το λάδι και τη μουστάρδα, ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και τέλος τη μαντζουράνα.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το κοτόπουλο σ' ένα ταψί Ν° 38 ή 40 (διαμ. 38 ή 40 εκ.).
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σ' ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι, μουστάρδα, σκόρδο, ρίγανη και μαντζουράνα, ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και μαντζουράνα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε σε μια άκρη το νερό και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει καλά και να πιει τα ζουμιά του.

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο με πατάτες και κέτσαπ στη γάστρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια