Header Ads

Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα

Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κάθε χρόνο, στις αρχές της άνοιξης, πηγαίναμε με την γιαγιά μου στα χωράφια της περιοχής, και μαζεύαμε τα πιο αγαπημένα μου χορταρικά: σπαράγγια και οβριές.
Τα σπαράγγια γίνονται καταπληκτική ομελέτα, τις δε οβριές τις κάνουμε βραστές.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα


Υλικά

•    ένα ματσάκι άγρια σπαράγγια
•    3 αυγά
•    1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
•    1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σπαράγια.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε το σκληρό κάτω κομμάτι και το πετάμε.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα σπαράγγια, το λάδι, το αλάτι και νερό που να τα σκεπάζει.
Βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, να πιουν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους.
Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σπαράγγια (σφαράγγια) ομελέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μ᾿ ένα πηρούνι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε στο τηγάνι, να καλύψουν τα σπαράγγια.
Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από κάτω, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

-- Συνδυάζονται πολύ ωραία με τις άγριες οβριές και συχνά βρίσκονται παρέα κοντά σε θάμνους, σε ακαλλιέργητους αγρούς και χωράφια, κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές.
Μαζεύουμε τους τρυφερούς βλαστούς, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που βγαίνουν γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου.
Στο μάζεμα προσέχουμε το μαλακό πάνω μέρος του κορμού, γιατί είναι ευαίσθητο και σπάει εύκολα.
Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε το σκληρό κάτω κομμάτι και το πετάμε.


Δείτε επίσης: Οβριές και Σπαράγγια γιαχνί

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.