Ένα πρόχειρο, αλλά πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, που έχει μεγαλώσει πάρα πολλές γενιές Ελλήνων. Φτιαγμένο με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, που μπορούμε να ετοιμάσουμε για τα παιδιά μας ή για μας. Βεβαίως και χωρίς ζωμό, εξαιρετικό γίνεται και πάλι.
Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή με κρεατόζουμο
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.
Υλικά
• 1 φλυτζ. τσαγιού κριθαράκι
• 2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
• 6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
• 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν βάλουμε ζωμό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζωμό, μαζί με τον πελτέ, τις ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι. | |
Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν' αρχίσει πάλι ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει, για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει. Όταν ετοιμαστεί, σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω, κι αν θέλουμε τη συνοδεύουμε με καψαλισμένο ψωμί και βαρελίσια φέτα. Δείτε επίσης: Φιδές σούπα με τηγανιτό ψωμί |
19 Σχόλια
εγω τσιγαρίζω κρεμύδι με λάδι , μετά ρίχνω το κριθαράκι να τσιγαριστεί λίγο , νερό , ντοματα και ανακατευω συνεχεια μέχρι να γίνει
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πολυ ωραια συνταγή. Η κουζινα μύρισε σαν της γιαγιάς μου. Ωραιες αναμνησεις, να ειστε καλα!
ΔιαγραφήΦίλη μου ευχαριστώ, κι εσύ να είσαι καλά.
Διαγραφήαν βαλω ζωμος λαχανικων θα αλλαξει η γευση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα μου μπορείς να το φτιάξεις με ζωμό λαχανικών, απλά δεν θα έχει γεύση από κρέας.
Διαγραφήτο κρεας ποση ωρα το αφηνουμε να βρασει για να παρουμε τον ζωμο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας.
ΔιαγραφήΑυτή η συνταγή για πόσα άτομα βγαίνει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου τα υλικά αυτά είναι για 4 άτομα. Για να μπορείς να υπολογίζεις, πάει 1 φλυτζάνι του καφέ κριθαράκι για κάθε άτομο.
ΔιαγραφήΚαλησπερα, πολυ ωραια συνταγη, ηταν οτι χρειαζομουν μιας και ειμαι κρυωμενος. Μια ερωητηση, γιατι δεν σκεπαζετε το τσικαλι με το καπακι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Σταύρο περαστικά. Χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή, κι ελπίζω να σε βοήθησε με το κρυολόγημα. Όσο για το καπάκι, αν θέλεις, μπορείς να το βάλεις στην κατσαρόλα, αλλά όχι τελείως κλειστό, γιατί θα σου φουσκώσει η σούπα και θα χυθεί.
ΔιαγραφήΌμορφη και απλή ελληνική συνταγή... Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια συνταγη ...ευχαριστουμε 😍
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητη κα Νικολαου εγινε τελεια. Σας ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν λεμε ντοματα,δεν γινεται με ντοματοχυμο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να αντικαταστήσουμε την φρέσκια ντομάτα με έτοιμο ντοματοχυμό, αλλά η γεύση δεν θα είναι ίδια.
Διαγραφήνερο δεν βαζουμε ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου βάζουμε 6 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού.
ΔιαγραφήΜου θυμίσατε το φαγητό τις γιαγιακας μου .... ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.