Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή

Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πρόχειρο, αλλά πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, που έχει μεγαλώσει πάρα πολλές γενιές Ελλήνων.
Φτιαγμένο με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, που μπορούμε να ετοιμάσουμε για τα παιδιά μας ή για μας.

Βεβαίως και χωρίς ζωμό, εξαιρετικό γίνεται και πάλι.


Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή με κρεατόζουμο


Υλικά

•   1 φλυτζ. τσαγιού κριθαράκι
•   2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
•   1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
•   6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
•   1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν βάλουμε ζωμό
•   ⅓  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι.
Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κριθαράκι σούπα κοκκινιστή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει.
Το βράζουμε 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει.



5 σχόλια:

  1. εγω τσιγαρίζω κρεμύδι με λάδι , μετά ρίχνω το κριθαράκι να τσιγαριστεί λίγο , νερό , ντοματα και ανακατευω συνεχεια μέχρι να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν βαλω ζωμος λαχανικων θα αλλαξει η γευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου μπορείς να το φτιάξεις με ζωμό λαχανικών, απλά δεν θα έχει γεύση από κρέας.

      Διαγραφή
  3. το κρεας ποση ωρα το αφηνουμε να βρασει για να παρουμε τον ζωμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους