Ψωμί ψητό

Τα φαγητά της γιαγιάς - Ψωμί ψητό
Όποιος δοκιμάσει ψωμί ψημένο, ειδικά αν είναι στα κάρβουνα, με λάδι, αλάτι και ρίγανη, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσει ποτέ. Τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά ή τις σούπες μας.
Χωρίς να απαγορεύεται να το φάμε σκέτο, με καλή φέτα και ντομάτα κομμένη στα τέσσερα με χοντρο αλάτι.


Ψωμί ψητό
 

Υλικά

•    ½ κιλό ψωμί (της αρεσκείας σας)
•    ελαιόλαδο
•    αλάτι χοντρό
•    ρίγανη
 

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, τους ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και τη ρίγανη. 

Τοποθετούμε τις φέτες στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστές.

-- Αν θέλουμε το ψήνουμε σκέτο και ρίχνουμε μετά το λάδι, το αλάτι και τη ρίγανη.



3 σχόλια:

  1. Καπίρα λέγεται στη Σάμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ "ΧΑΪΔΕΨΕΤΕ" ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΟΡΔΟ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ... ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ Ή ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΤΣΕΣ Ή ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΓΑΥΡΟ...
    ΤΕΛΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ! και με λίγη πάπρικα....

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους