Header Ads

Καψαλιστό ψωμί

Καψαλιστό ψωμί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όποιος δοκιμάσει ζυμωτό ψωμί κομμένο σε φέτες, ψημένο στα κάρβουνα, με μπόλικο λάδι, αλάτι και ρίγανη από πάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσει ποτέ. Τραγανό και μυρωδάτο, με μοναδική γεύση, είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά ή τις σούπες μας.
Βεβαίως μπορούμε να το φάμε και σκέτο, όμως με καλή φέτα, ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και χοντρό αλάτι, απλά απογειώνεται.
 

Ψωμί ψητό


Υλικά

•    ½ κιλό ψωμί ζυμωτό ή της αρεσκείας μας
•    ελαιόλαδο
•    αλάτι χοντρό
•    ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, τους ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και τη ρίγανη.
Τοποθετούμε τις φέτες στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστές.

-- Αν θέλουμε το ψήνουμε σκέτο και ρίχνουμε μετά το λάδι, το αλάτι και τη ρίγανη.



Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Καπίρα λέγεται στη Σάμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ "ΧΑΪΔΕΨΕΤΕ" ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΟΡΔΟ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ... ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ Ή ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΤΣΕΣ Ή ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΓΑΥΡΟ...
    ΤΕΛΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.