Header Ads

Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί

Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Η γιαγιά μου το έφτιαχνε για τον παππού μου, «καψαλίζοντας» το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο στο τζάκι, και θύμωνε πάρα πολύ, όταν τις έλεγα να το λέει φιδέ με κρουτόν.
Εξίσου νόστιμο γίνεται και τηγανισμένο, με φρέσκο βούτυρο ή φυτίνη.



Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί

Υλικά

•    4 φωλίτσες φιδέ ψιλό
•    4 - 4½ ποτήρια ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού ή νερό
•    4 κουτ. σούπας ή (½ φλυτζ. καφέ) ελαιόλαδο
•    χυμό από 1 λεμόνι
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•    4 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
•    1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνι

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη και το τηγανίζουμε ανακατεύοντάς το, με ξύλινη κουτάλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Όταν το ψωμί πάρει χρώμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και όταν αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε το φιδέ, ελαφρά σπασμένο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μετρώντας από την ώρα που θα ξαναρχίσει ο βρασμός, περίπου 5'.
Ένα λεπτό πριν το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Τα φαγητά της γιαγιάς - Φιδές (μαλλιά αγγέλου) σούπα με τηγανιτό ψωμί
Σερβίρουμε τη σούπα μας με λίγο ωμό αγουρόλαδο (αν έχουμε), ή ελαιόλαδο και το τηγανισμένο ψωμί.

-- Στις περιόδους αυστηρής νηστείας, η γιαγιά μου την έφτιαχνε νερόβραστη, χωρίς λάδι και ζωμό, βάζοντας μόνο αλάτι και πιπέρι.
Τη σέρβιρε στα πιάτα με χυμό λεμονιού, εκτός από του παππού μου, που έβαζε μέσα 3 - 4 κουταλιές της σούπας κρασί.


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΣΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω ξαναφάει πιο νόστιμο φιδέ!!!εριξα κ λιγη σκόνη σκόρδου στο ψωμάκι οταν ψηνόταν κ ηταν τέλειο με τη σούπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.