Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τυρόπιτες υπάρχουν πολλές, νοστιμότερη όμως απ᾿ αυτή που σας δίνω, δεν υπάρχει!
Δοκιμάστε τη πιο τέλεια, καλοκαιρινή εκδοχή της τυρόπιτας που μπορεί να γίνει.
Είναι απίστευτα νόστιμη, πανεύκολη και η γεύση της ντομάτας αρέσει πολύ στα παιδιά.


Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά

Υλικά

• 2 φύλλα χωριάτικα, (½ δόση ζύμης για φύλλο πίτας, η συνταγή Εδώ)
• 600 γρ. φέτα σκληρή, τρίμματα
• 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος, (200 ml)
•  2 κ. σ. φυτίνη, λιωμένη
•  2 κ. σ. σιμιγδάλι, ψιλό
•  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Ετοιμάζουμε την ζύμη για φύλλο, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί. (Η συνταγή Εδώ).

Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι.
Παίρνουμε τις δυο μπάλες ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δυο φύλλα, με διάμετρο 33 εκατοστά. (Λίγο μεγαλύτερα απ᾿ το ταψί μας).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες Ν° 30 ή 32, στρώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να πάει παντού.
Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Χαράζουμε σε οχτώ κομμάτια, (κάνουμε 2 σταυρούς), ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.

Εάν σας αρέσουν χοντρές οι πίτες, χρησιμοποιήστε ταψί Ν° 30, όπως αυτό στη φωτογραφία και θα σας βγει, η πίτα, με πάχος 3 εκαταστά περίπου. 

Διαφορετικά, αν τη θέλετε λεπτότερη, βάλτε τη σε Ν° 32.


6 σχόλια:

  1. Απλα υπεροχη, εγω που δεν τρωω πολυ τυροπιτες αυτην εδω την τσακισα, την κανω πολυ συχνα, μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι παρα πολυ ωραια εγω βαζω 500 γρ. Φετα κ 200 γρ. κιτρινα τυρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμ θα ψηθεί για πάρτυ αποκριάτικο στον παιδικό σταθμό...!!!! Με γονείς και παιδιά...Μου πήρε παραπάνω αλεύρι πάντως για να μην κολλάει στα χέρια...Ελπίζω να γίνει όπως πρέπει το φύλλο τραγανό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και το αποτέλεσμα σούπερ! Μου έδωσαν πολλά συγχαρητήρια για την πίτα αυτή! Πολύ νόστιμη και με πικάντικη γεύση, ξετρελάθηκαν! Ευχαρστούμε πολύ!! Έκανα και το φύλλο για πίτες και έγινε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους