Τυρόπιτες υπάρχουν πολλές, νοστιμότερη όμως απ᾿ αυτή που σας δίνω, δεν υπάρχει!
Δοκιμάστε τη πιο τέλεια, καλοκαιρινή εκδοχή της τυρόπιτας που μπορεί να γίνει.
Είναι απίστευτα νόστιμη, πανεύκολη και η γεύση της ντομάτας αρέσει παρα πολύ στα παιδιά.
Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Υλικά
• 2 φύλλα χωριάτικα, (½ δόση ζύμης για χωριάτικο φύλλο πίτας)
• 600 γραμ. φέτα σκληρή τρίμματα
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
• 2 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη
• 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Δοκιμάστε τη πιο τέλεια, καλοκαιρινή εκδοχή της τυρόπιτας που μπορεί να γίνει.
Είναι απίστευτα νόστιμη, πανεύκολη και η γεύση της ντομάτας αρέσει παρα πολύ στα παιδιά.
Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Υλικά
• 2 φύλλα χωριάτικα, (½ δόση ζύμης για χωριάτικο φύλλο πίτας)
• 600 γραμ. φέτα σκληρή τρίμματα
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
• 2 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη
• 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη για φύλλο, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί. Σ᾿ ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι. Παίρνουμε τις δυο μπάλες ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δυο φύλλα, με διάμετρο 33 εκατοστά. (Λίγο μεγαλύτερα απ᾿ το ταψί μας). |
|
Σε
λαδωμένο, ρηχό, ταψί για πίτες Ν° 30 ή 32 (με διάμετρο 30 ή 32 εκ.), στρώνουμε το ένα φύλλο.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι, φροντίζοντας να πάει
παντού. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο. |
|
Χαράζουμε
σε οχτώ κομμάτια, (κάνουμε 2 σταυρούς), ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με
λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις
αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει
καλά η τυρόπιτα. Εάν μας αρέσουν χοντρές οι πίτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί Ν° 30, όπως αυτό στη φωτογραφία και να μας βγει η πίτα, με πάχος 3 εκαταστά περίπου. Διαφορετικά, αν τη θέλουμε λεπτότερη, μπορούμε να τη βάλουμε σε ταψί Ν° 32. |
8 Σχόλια
Πάρα πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα υπεροχη, εγω που δεν τρωω πολυ τυροπιτες αυτην εδω την τσακισα, την κανω πολυ συχνα, μπραβο σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι παρα πολυ ωραια εγω βαζω 500 γρ. Φετα κ 200 γρ. κιτρινα τυρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ θα ψηθεί για πάρτυ αποκριάτικο στον παιδικό σταθμό...!!!! Με γονείς και παιδιά...Μου πήρε παραπάνω αλεύρι πάντως για να μην κολλάει στα χέρια...Ελπίζω να γίνει όπως πρέπει το φύλλο τραγανό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το αποτέλεσμα σούπερ! Μου έδωσαν πολλά συγχαρητήρια για την πίτα αυτή! Πολύ νόστιμη και με πικάντικη γεύση, ξετρελάθηκαν! Ευχαρστούμε πολύ!! Έκανα και το φύλλο για πίτες και έγινε τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε.
ΔιαγραφήΜπορώ μολις την φτιάξω να μπει.κΑτάψυξη και να ψηθει αλλη ωρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι φίλη μου, μπορούμε να καταψύξουμε την πίτα μόλις την φτιάξουμε και να την ψήσουμε άλλη μέρα.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.