Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τυρόπιτες υπάρχουν πολλές, νοστιμότερη όμως απ᾿ αυτή που σας δίνω, δεν υπάρχει!
Δοκιμάστε τη πιο τέλεια, καλοκαιρινή εκδοχή της τυρόπιτας που μπορεί να γίνει.
Είναι απίστευτα νόστιμη, πανεύκολη και η γεύση της ντομάτας αρέσει πολύ στα παιδιά.


Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά

Υλικά

• 2 φύλλα χωριάτικα, (½ δόση ζύμης για φύλλο πίτας, η συνταγή Εδώ)
• 600 γρ. φέτα σκληρή, τρίμματα
• 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος, (200 ml)
•  2 κ. σ. φυτίνη, λιωμένη
•  2 κ. σ. σιμιγδάλι, ψιλό
•  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Ετοιμάζουμε την ζύμη για φύλλο, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί. (Η συνταγή Εδώ).

Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι.
Παίρνουμε τις δυο μπάλες ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δυο φύλλα, με διάμετρο 33 εκατοστά. (Λίγο μεγαλύτερα απ᾿ το ταψί μας).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες Ν° 30 ή 32, στρώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να πάει παντού.
Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Χαράζουμε σε οχτώ κομμάτια, (κάνουμε 2 σταυρούς), ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.

Εάν σας αρέσουν χοντρές οι πίτες, χρησιμοποιήστε ταψί Ν° 30, όπως αυτό στη φωτογραφία και θα σας βγει, η πίτα, με πάχος 3 εκαταστά περίπου. 

Διαφορετικά, αν τη θέλετε λεπτότερη, βάλτε τη σε Ν° 32.


3 σχόλια:

  1. Απλα υπεροχη, εγω που δεν τρωω πολυ τυροπιτες αυτην εδω την τσακισα, την κανω πολυ συχνα, μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι παρα πολυ ωραια εγω βαζω 500 γρ. Φετα κ 200 γρ. κιτρινα τυρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους