Header Ads

Καγιανάς Χωριάτικος: Ομελέτα με Τυρί Φέτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Καγιανάς Παραδοσιακός: Ομελέτα με Τυρί Φέτα
Αυτό είναι ένα απ᾿ τα πέντε πιο αγαπημένα μου φαγητά, που λάτρευα να μου φτιάχνει η γιαγιά μου, όταν ήμουνα μικρή. Θρεπτικότατο, εύκολο, πάρα πολύ γρήγορο, με ελάχιστα υλικά και μοναδική, απίθανη γεύση.
Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και απολαύστε το εσείς και τα παιδιά σας.

Ομελέτα με Φέτα Τηγανιτή ή Καγιανάς

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•   5 - 6 αυγά χτυπημένα
•   5 - 6 κομμάτια φέτα βαρελίσια ή δοχείου
•   2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο (προαιρετικά)
•   2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη για το τηγάνι
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καγιανάς Παραδοσιακός: Ομελέτα με Τυρί Φέτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καγιανάς Παραδοσιακός: Ομελέτα με Τυρί Φέτα
Αλευρώνουμε τη φέτα και απ᾿ τις δυο πλευρές και την τινάζουμε ελαφρά να φύγει η περίσσια του αλευριού. Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και την αφήνουμε να ροδίσει..
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καγιανάς Παραδοσιακός: Ομελέτα με Τυρί Φέτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Καγιανάς Παραδοσιακός: Ομελέτα με Τυρί Φέτα
Ώσπου να ροδίσει η φέτα, χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Έπειτα γυρνάμε τη φέτα και την περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά. Όταν η ομελέτα ψηθεί απ' τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη.

Σερβίρουμε με μια ωραία σαλάτα.

Δείτε επίσης: Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα)

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.