Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς

Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Αυτό είναι ένα απ᾿ τα πέντε πιο αγαπημένα μου φαγητά, που λάτρευα να μου φτιάχνει η γιαγιά μου, όταν ήμουνα μικρή.








Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς

Υλικά

•   4 αυγά
•   200 γρ. φέτα, κομμένη σε φέτες
•   2 κ. σ. κεφαλοτύρι τρίμμενο (προαιρετικά)
•   2 κ. σ. γάλα φρέσκο
•   2 κ. σ. βούτυρο ή φυτίνη για το τηγάνι
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τη φυτίνη στο τηγάνι να κάψει
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Αλευρώνουμε τη φέτα και απ᾿ τις δυο πλευρές και την τινάζουμε ελαφρά να φύγει η περίσσια του αλευριού.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι να ροδίσει κι απ᾿ τις δυο πλευρές.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Ώσπου να ροδίσει η φέτα, χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γάλα και το κεφαλοτύρι.
Περιχύνουμε τη φέτα με τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς
Όταν ψηθεί απ' τη μία πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη.

Σερβίρουμε με μια ωραία σαλάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους